De uitgestelde generatie

Laatst las ik een artikel op het AD over de uitgestelde generatie. Een generatie waar ik onder val en waar ik me ontzettend in herkende! Wij ”Millennials” zijn namelijk opgegroeid in een tijd dat alles kon en niks te gek was! Maar toen kwam de crisis en veranderde er een hele hoop.

De crisis is gelukkig al een hele tijd voorbij maar het is veranderd in een tijd waarin starters eigenlijk geen eigen huis kunnen kopen door het gebrek aan vaste contracten, studie schulden en een oververhitte woningmarkt waarin overbieden de normaalste zaak van de wereld is. Hierdoor stellen veel ”Millennials” bepaalde stappen in hun leven uit.

Een kwestie van: “ Ik stond erbij en ik keek ernaar”.

En het is niet zo dat deze generatie geen stappen wil maken maar simpelweg niet kan en dat vind ik echt vreselijk! Zeker wanneer ik om me heen kijk en zie hoe hard iedereen werkt! Wat voor onze ouders vanzelfsprekend was, om bijvoorbeeld een huis te kopen is dat voor ons absoluut niet het geval. Daarnaast wordt huren ook steeds duurder.

Daarom hoop ik enorm dat de situatie voor deze generatie snel gaat veranderen en wij ook door kunnen om aan ons leventje te bouwen!

Stoppen met uitstellen dus en volop gaan leven!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie