Leven

Nog eventjes en dan ben ik alweer een jaar moeder, wordt ik alweer 30 en mijn man alweer 31. Het leven vliegt soms aan je voorbij en er gebeurt vaak zoveel, dat je het niet eens doorhebt!

Hier in Doha wonen is voor vele van ons een soort van “tussenstop” in het leven. Men komt om geld te verdienen, het mooie leventje hier te ervaren, maar gaat uiteindelijk weer terug naar Nederland. Een ervaring waar mijn man en ik ruim een jaar naar toe leefden en nu wonen we hier alweer ruim een jaar. Ik kijk niet meer op van het cultuurverschil, heb niet meer door dat ik het gebed hoor in de malls. Ook hier wordt het leven normaal en zoals mijn man en ik laatst tegen elkaar zeiden “ook dit is nu zo gewoon geworden”. We wonen op een prachtige plek met heerlijk uitzicht en dan schrik ik ervan dat we het soms niet meer zien. Het is normaal om op zee uit te kijken of het zwembad beneden te hebben, of toch niet?

Dit heeft mij best wel aan het denken gezet, zeker sinds ik moeder ben geworden! Ik besef me nu dat je vaak zo onbewust door het leven gaat, dingen normaal vindt en toeleeft naar momenten in plaats van echt in het moment te zijn!

Hier wil ik graag verandering in gaan brengen en meer in het moment leven! De momenten dat we met zijn drietjes samen zijn voelt altijd als vakantie, dat heerlijke gevoel dat je compleet bent en het leven even perfect is! Al is dat het natuurlijk zeker niet altijd en hebben we ook wel eens gedoe! Toch leef je dan wel in het moment en dat vind ik belangrijk!

Ik heb veel plannen en wensen nog voor de toekomst, maar voor nu… nu ga ik genieten van vandaag want ik leef immers nu en wie weet wat morgen komt!

Fijne zaterdag lieve allemaal!

Liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie