Duurzaam reizen

We kunnen er tegenwoordig eigenlijk niet meer om heen, we moeten iets gaan veranderen willen we de aarde behouden. Meer en meer zie je mensen die proberen een verschil te maken! Plastic wordt langzaam vervangen door andere materialen, recycling is steeds belangrijker aan het worden. Dus met andere woorden er wordt nagedacht over hoe we nou eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de klimaatveranderingen.

Een belangrijk onderdeel waar we nog meer mee kunnen doen is natuurlijk reizen! Al die uitlaatgassen, vliegtuigen waarvan er dagelijks duizenden hun rondje maken. Het doet de aarde niet veel goeds! En eerlijk is eerlijk is doe hier net zo goed aan mee, ik vlieg namelijk om de 2 maanden naar Nederland en dat is simpelweg niet goed voor het milieu. Maar om nou mijn fietsje te pakken of te voet te gaan, dat wordt toch wel een erg lange en zware tocht! Soms kun je gewoon niet anders,wel zou je minder kunnen gaan reizen natuurlijk. Wat is zelf lastig zou vinden, omdat ik graag familie en vrienden opzoek in Nederland.

Wat wel een optie is, is om wanneer je een vliegreis boekt de directe reis te boeken en geen overstap! Vaak is de overstap goedkoper en klinkt dit soms wat aantrekkelijker, maar je doet het milieu er geen plezier mee! Investeer dan liever in een iets duurdere maar wel directe vlucht! Je reis duurt zo ook minder lang en kun je langer genieten op je vakantie bestemming! Ik zeg win-win!!

Toch kun je ondanks dat je misschien die verre vlucht naar Azië neemt een beetje denken aan het milieu! Een tip om bijvoorbeeld duurzaam te reizen is om op de plek van bestemming zoveel mogelijk het land te voet of met de fiets te verkennen! Op deze manier breng je geen schade aan je omgeving aan! Heb je nou wat langere afstanden af te leggen, neem dan de trein in plaats van een binnenlandse vlucht! Ook dit scheelt aanzienlijk in de CO2 uitstoot!

Wat je ook kunt doen is je verdiepen in lokale bedrijfjes die een verschil willen maken! Geef de lokale bevolking een boost en spendeer niet alleen je geldt aan het massa toerisme!

En op nog kleinere schaal kun je je verdiepen in materialen op de plek van bestemming! Welk koffietentje gebruikt plastic bekertjes en waar zou je een koffie in een wat verantwoordere verpakking kunnen kopen? Ga je naar de supermarkt? Neem dan niet overal een plastic tasje voor, maar neem bijvoorbeeld zelf een tasje mee! Probeer tijdens het buffet in het hotel op te scheppen wat je echt op kunt en loop liever een keertje meer dan dat je de helft weg moet gooien! Hergebruik bijvoorbeeld ook je waterflesje!

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen die jij kunt doen om duurzaam te reizen! Je zult je wellicht wat meer moeten verdiepen, maar uiteindelijk zijn we er allemaal mee gebaat! Laten we de wereld behouden, hij is zo mooi toch!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie