Eerlijk

Vandaag bij de “after wines” blog wil ik een onderwerp met jullie delen over iets wat waar ik zelf veel waarde aan hecht, namelijk eerlijk zijn!

Onlangs kwam ik in een situatie terecht waarin ik mij weer eens besefte hoe weinig waarde er soms aan eerlijkheid gehecht wordt en dat men zo makkelijk “nep” kan zijn. Een glimlach in je gezicht maar zodra je even niet oplet een bitchy opmerking.. er zijn veel situaties waarin mensen niet helemaal eerlijk tegen elkaar zijn. Wat is dat toch jammer eigenlijk!

Tegenwoordig kun je via social media iedereen maar wat laten geloven, het perfecte wereldje waar je zogenaamd in leeft, de zogenaamd perfecte foto, de zogenaamd aardige glimlach terwijl je later merkt dat deze helemaal niet zo bedoelt was. Het leven mooier laten lijken dan dat het soms is en waarom zouden we daar over moeten liegen? Iedereen heeft ups en downs toch en zouden de ups niet mooier zijn als we ook eerlijk zijn over de downs? Toch is dat wellicht soms lastig omdat via bijvoorbeeld Instagram sommige levens er zo bizar mooi en perfect uit zien.

Maar naast die social media wereld is er natuurlijk ook nog de echte wereld en ook daarin zijn er talloze mensen die niet eerlijk naar elkaar willen of kunnen zijn. Een leugentje is zo gemaakt, een roddel is zo gecreëerd en wat jammer eigenlijk toch!

Zelf vind ik het belangrijk dat mensen eerlijk met mij om gaan en ik ook eerlijk met anderen om ga! Als ik iets tegen iemand zeg dan meen ik dat ook en zal ik niet achter diegene zijn rug om wat anders zeggen. Wat niet hoeft te betekenen dat je bot hoeft te zijn tegen anderen, want daar wordt eerlijkheid ook vaak mee verward!!

Is het een naïeve gedachte als ik zeg, we moeten zorgen dat we allemaal eerlijk tegen elkaar zijn? Of is dat niet mogelijk vandaag de dag? Doen we er goed aan om over alles eerlijk te zijn of is het soms beter om niet te doen?

In ieder geval weet ik voor mijzelf dat ik veel waarde aan dit onderwerp hang en dat ik altijd mijn best zal doen om eerlijk met anderen om te gaan.

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie