Asian beauty

Als je kijkt naar de Aziatische wereld zul je al snel zien dat de vrouwen hier over het algemeen een punt gaaf huidje hebben. Zoals wij hier in de Westerse wereld omgaan met onze crèmes en beauty routine zul je dat daar niet snel zo zien gaan. Huidverzorging is in deze landen erg belangrijk!

Wat ik zelf heel mooi vindt aan de Aziatische schoonheidsrituelen is dat deze veel dieper verbonden zijn met de natuur. En als ik daar goed overnaden is dat eigenlijk ook heel logisch! We hebben zoveel kruiden, planten en (natuurlijke) voeding om ons heen dat we al die puur chemische dingen helemaal niet nodig hebben. Gelukkig komt er hier in de Westerse wereld steeds meer een omslag in de beauty routines!

Zelf begon ik met huidverzorging toen ik op de middelbare school zat! Trust me dit was nodig, want het maanlandschap was duidelijk aanwezig op mijn gezicht. In eerste instantie schaamde ik mij hier enorm voor en zo naïef als ik toen nog was linkte ik dit niet met mijn eetgewoontes. En natuurlijk werkt een mooie huid van binnenuit!

In onder andere China zweert men bij de juiste theeën! Deze kruiden theeën helpen bij de detox van je huid. Wat dacht je van Matcha thee!! Deze thee zou 10x meer antioxidanten bevatten dan gewone groene thee. Men denkt vaak dat deze thee zijn oorsprong vindt in Japan, maar deze thee vindt zijn oorsprong eigenlijk in China!

Naast het werken van binnenuit zijn er natuurlijk ook producten die je op je huid gebruikt. De Koreaanse beauty producten beginnen dan ook steeds populairder te worden! Ook bij de Hema is er momenteel een hele fijne lijn te vinden!! Zelf heb ik een aantal producten uit deze lijn voor het eerst gebruik en ik moet zeggen ik ben onder de indruk!

Bijvoorbeeld de clear skin pads heb ik zojuist gebruikt. Wat mij direct opvalt is dat mijn huid erg zacht wordt en fris aanvoelt. De pads zijn gemaakt van katoen en bevat een zachte kant en een wat ruwere, deze is ook handig om het hardnekkige vuil van je gezicht te verwijderen!

IMG_6624

Wat bij de Koreaanse vrouwen vooral heel belangrijk is, is cleansing! Wat je wellicht al weet is dat de K-Girls, zoals ze genoemd worden, zich houden aan een 10 stappen plan! 10? Ja zeker!IMG_6622

Op de website haruharubeauty.com kun je enorm veel terug vinden over deze wijze van je huid verzorgen en ook welke producten je hiervoor nodig hebt! Vrijwel alle producten en merken die zij verkopen zijn nieuw voor mij en ik ben ook zeer benieuwd naar een aantal merken!

En waren jullie al bekend met de beauty routines van de K-girls?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie