Roadtrip Andalusië | Part 3

Het is alweer tijd voor de laatste blog over onze mini roadtrip door Andalusië! Na een aantal heerlijke dagen aan zee was het tijd om terug het binnenland in te rijden richting Sevilla.

Maar voordat we doorreden naar Sevilla hadden we een tussenstop in het prachtige Ronda. Een stad die bekend staat om een prachtige en ontzettend hoge oude brug.

Ronda

Ronda is een oude stad, gelegen in bergachtig gebied en het is in tweeën gesplitst door een diepe kloof. Door drie verschillende en ontzettend oude bruggen kun je deze kloof over.

Het is een behoorlijk toeristische stad maar een stad die je naar mijn idee niet mag missen omdat het ontzettend mooi is.

De bruggen zijn prachtig, het uitzicht is adembenemend en je vindt er ook oude arena die werd gebruikt voor stierenvechten. Dit is een ”sport” waar ik totaal niet achter sta maar het bouwwerk is wel erg mooi doordat het zo oud is.

We sliepen in een ontzettend mooie B&B (Alavera de los Baños) onderaan het stadje en door middel van een trap was je binnen 5 minuten midden in het centrum.

Op aanraden van het personeel aten we bij het meest geweldige tapas restaurant (De Locos Tapas) in de stad. Het ziet er van buiten niet echt uit maar het eten was echt geweldig en de mensen super aardig.

Sevilla


De laatste uren van onze trip hebben we doorgebracht in Sevilla. Ook wel bekend als “de oven van Spanje” en dat hebben we 100% gemerkt. Toen wij er waren was het ontzettend warm en daarom is het absoluut aan te raden om je goed in te smeren en een hoedje te dragen want je verbrand super snel.

Sevilla is echt een prachtige stad, met super mooie gebouwen en schitterende parken. Er was ontzettend veel te ontdekken en helaas hadden wij maar een aantal uur. Maar ondanks deze korte tijd hebben we toch een groot deel van de stad kunnen zien.

Persoonlijk vond ik het Plaza de España het mooiste. Een groot plein in een halve cirkel omringd door de meest prachtige gebouwen en omgeven door water waarin je kunt varen. De kleuren zijn super super mooi en hier zie je ook de verschillende invloeden.

Daarnaast is de Metropol Parasol ook een echte aanrader. Een modern bouwwerk met organische vormen. Maar het leukste aan dit bouwwerk is dat je op het dak kunt lopen en daardoor een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Dit is absoluut een stad waar ik graag een keer naar terug wil voor een city trip in een periode dat het wat minder warm is!

eb3efd6c-adf9-4fea-ae14-3529f73a15bc

Een roadtrip door Andalusië is absoluut een aanrader. De omgeving is echt prachtig, het eten is heerlijk en het weer is top! Alle ingrediënten voor een fantastische vakantie.

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie