Hygge in je interieur

Kennen jullie de term Hygge al? Dit is onder andere een interieur trend en stijl en super tof! Maar bovenal is Hygge een gevoel. Een heel fijn gevoel! Hygge betekent namelijk gezelligheid in het Deens. En als er één ding is wat de Scandinaviërs goed kunnen dan is het wel interieur!

De stijl is het beste te omschrijven als een knuffelbaar Scandinavisch interieur. Natuurlijke materialen maar met zachte en gezellige elementen. Oftewel, de perfecte mix!

Wil je zelf ook je interieur Hygge-proof maken? Dan kun je de volgende elementen makkelijk toevoegen voor dat gezellige gevoel.

Licht
Dit is natuurlijk super belangrijk in ieder interieur maar bij Hygge draait het om zacht licht zoals het warme licht van kaarsen.

Natuurlijke materialen & natuurlijke kleuren
Een Scandinavisch interieur is natuurlijk niet compleet zonder mooie natuurlijke elementen zoals hout en natuurlijke stoffen. En daarnaast is de hoofd kleur natuurlijk wit met daarnaast natuurlijke tinten toegevoegd.

Aaibare materialen
En een Hygge interieur is natuurlijk niet compleet zonder aaibare materialen zoals zachte wollen dekens en knuffelbare kussens.

Wat vinden jullie van deze woonstijl en dit gevoel?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

 

Geef een reactie