Easy peasy zalm

Thuis proberen wij min mogelijk vis en vlees te eten, maar eerlijk is eerlijk ik hou wel van een stukje zalm! Hier in Doha halen wij dan ook graag onze zalm bij de Ikea. De Ikea? Jup!! Daar verkopen ze lekkere zalm zonder graatjes! Iets wat hier amper te vinden is en dat gepeuter dat doe ik liever niet.

Onlangs stond ik weer eens te kokkerellen en probeerde ik weer eens wat nieuws uit! En boy wat was dat lekker al zeg ik het zelf!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 stukjes zalm
  • 4 Roma tomaten
  • 1/2 Butternut pompoen
  • 1 Blikje kikkererwten
  • 1 Paprika
  • 1 Rode ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • 1 Takje rozemarijn
  • Verse basilicum
  • Scheutje Olijfolie

 

Schil de pompoen en snijdt deze in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in de koekenpan en verwarm deze alvast. Als de olie warm is voeg je de pompoen en de Roma tomaten toe. Laat deze lekker sudderen. Eventueel kun je de deksel op de pan doen waardoor je pompoen wat zachter wordt.

Ondertussen kun je op een ander vuurtje alvast de zalm opbakken. Zelf doe ik dit op een niet al te hoog vuurtje en heb ik vaak in het begin de deksel even op de pan zodat de zalm lekker smeuïg blijft!

Wanneer de pompoen zacht is en de tomaten “opgebroken” zijn haal je deze uit de pan. Pureer in een grote mengkom eerst de pompoen. Leg de gepureerde pompoen terug in de koekenpan op een laag vuurtje. Haal de schil van de tomaten af en pureer de tomaten in een ander schaaltje. Zelf zeef ik de tomaten dan even en laat ik het overige vocht achter in een ander schaaltje. Langzaam voeg je de tomaten al roerend toe aan de pompoen. Als het “prutje” erg dik blijft kun je het opgevangen vocht ook toevoegen.

Snijdt de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en voeg dit bij de pompoen. Ook de kikkererwten kun je nu toevoegen. Houdt ondertussen je zalm goed in de gaten!! Naar behoefte kun je de rozemarijn en basilicum toevoegen.

Zelf voeg ik vrijwel nooit zout toe aan een gerecht, maar dit kan natuurlijk altijd evenals wat peper!!

Als alles goed gaar is, dan is het tijd om op te scheppen! En voilà je easy peasy zalm is klaar!!

IMG_5914

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie