De IK-wereld

De afgelopen weken valt me iets meer en meer op. Wanneer ik bijvoorbeeld over straat loop, door mijn Instagram Feed scroll of wanneer ik mensen hoor praten met elkaar. Het lijkt soms wel of veel mensen alleen maar met zichzelf bezig zijn en dat er weinig geduld en empathie voor anderen is.

Hoe vaak mensen elkaar bijvoorbeeld wel niet uitschelden in het verkeer voor een heleboel nare ziektes of geslachtsdelen omdat iemand in hun ogen iets verkeerds doet.

Wanneer ik dat dan zie besef ik dat er maar weinig begrip is voor anderen. Misschien heeft de persoon die een beetje onhandig invoegde wel heel slecht geslapen of hoofdpijn waardoor het die dag allemaal niet zo makkelijk gaat.

Of juist wanneer iemand bewust asociaal doorgetrokken lijnen op de weg negeert en hun auto zonder pardon en een middelvinger voor je auto gooit. Levensgevaarlijk en egoïstisch!

Maar ook op Social Media lijken sommige mensen elkaar bewust niet te willen begrijpen en elkaar juist te willen veroordelen omdat anderen dingen simpelweg niet doen op hun manier. En dat moet dan vervolgens heel grof en respectloos worden overgebracht.

Op dat soort momenten kan ik super teleurgesteld zijn in hoe sommige mensen met zichzelf bezig zijn en totaal niet met de ander. Want schijnbaar vinden mensen dat ze ergens meer recht op hebben ten opzichte van andere mensen. En wat voor een effect hun acties en commentaar vervolgens op anderen hebben maakt hen geen klap meer uit.

9f3784d072316b099aaee19d0dfa2671

Zonde vind ik dat! Want als we allemaal wat vaker aan elkaar denken, begrip en geduld tonen, naar elkaar luisteren en elkaar helpen, dan zou ons land nog veel mooier worden. Gelukkig zijn er al een heleboel mensen die wel zo zijn en daar focus ik me dus lekker op want negatieve energie is zonde van onze tijd!

Want we zijn simpelweg niet alleen op deze aardkloot. Dus laten we proberen van een IK naar een WIJ wereld te gaan. Veel gezelliger ook!

Veel liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie