Roadtrip Andalusië | Part 2

In de eerste blog over onze roadtrip door Andalusië nam ik jullie mee naar onze eerste bestemmingen. In deze blog reizen we weer verder door dit super mooie gebied.

Na wat actieve dagen en veel sightseeing hadden mijn vriend en ik allebei ontzettend veel behoefte aan wat chill-tijd en om lekker aan het strand te liggen en om te zwemmen. Daarnaast was het weer aan de kust richting Malaga beter en viel daarmee alles op zijn plek.

Fuengirola
Een B&B aan het strand vinden aan de Costa del Sol was nog erg lastig en daarom boekte we in Fuengirola een overnachting in een mooi hotel met een hotelkamer dat uitzicht had op de zee.

Wat gelijk opvalt is dat de kust er hier totaal anders uitziet en dat dit deel van Andalusië veel toeristischer is. Zo heeft Fuengirola een hele lange boulevard die me een beetje aan de film Costa doet denken. Jeugd sentiment!

Fuengirola is daarom absoluut geen idyllische plaats waar je veel dingen kunt bezichtigen maar het was in de tijd van het jaar wel de ideale plaats om op luxe ligbedden op het strand te liggen en om lekker te relaxen.


Malaga
Na heerlijke relax tijd reden we vervolgens door naar Malaga. Een stad waar je absoluut even moet stoppen wanneer je in Andalusië bent. Ten opzichte van de andere plekken waar we geweest waren is dit echt een grote stad.

We boekte een super leuke B&B, Villa Katerina dat op een paar minuutjes lopen van het strand lag en waar we de auto gratis konden parkeren. Met een Uber was je vervolgens binnen 5 minuten in de binnenstad.

Malaga is een hele mooie historische stad met hele mooie gebouwen en een fijne vibe. Wanneer je in Malaga bent moet je zeker even naar het prachtige Alcazaba. Dit is een Moorse vesting met een super mooi uitzicht en met veel arabische invloeden.

Na wat tijd in de stad waren we enorm toe aan verkoeling en hebben we nog heerlijk aan het strand gelegen. In de avond aten we aan het strand bij een lokaal restaurant een heerlijke Paella. Want je bent immers in Spanje!

Malaga is trouwens ook een stad die je heel goed kunt bezoeken zonder dat je er overnacht omdat het erg centraal ligt.

In de aankomende laatste blog over onze rondreis door Andalusië staan Ronda en Sevilla centraal en dat zijn twee echte pareltjes.

Liefs,

Lotte

IMG_5453

 

Geef een reactie