Verse aloë vera

Ik kan mij nog goed herinneren dat tijdens een vakantie naar Gran Canaria ik voor het eerst in aanraking kwam met aloë vera gel! Direct was ik aan dit goedje verslaaft!! Elke dag na het zonnen smeerde ik wat van deze gel op en voelde mijn huid zo lekker aan! Gelukkig verbrand ik niet snel dus daarvoor hoef ik het niet te gebruiken, maar toch is het erg fijn om je huid goed te verzorgen na een dagje zon!

Hier in Doha moet ik zeggen dat ik niet heel veel buiten kom nu, het is gewoon simpelweg te warm! ‘s Ochtends vroeg vind ik het nog wel eens lekker om even bij het zwembad te gaan liggen of juist aan het eind van de dag. Maar met die kleine kom je nu eigenlijk gewoon heel weinig buiten, desalniettemin de keren dat je buiten bent wordt je huid toch blootgesteld aan een hoge UV straling! En dan komt verse aloë vera goed van pas!

In de supermarkt hier wat verderop kun je deze fijne aloë vera bladeren krijgen en omdat ik er wel van houdt als mijn huidproducten zo natuurlijk mogelijk zijn wilde ik dit ook eens proberen!

Wanneer je het blad open snijdt zul je merken dat er een heel slijmerig goedje in zit en dat voelt in het begin best wel raar aan!

Zoals je ziet is de binnenkant doorzichtig en dit is het gedeelte wat zo fijn is voor je huid!! Zelf heb ik met een lepel hier wat uit gehaald en direct op mijn gezicht gesmeerd. Wat mij opviel is dat de aloë vera snel intrekt en je huid er ook direct zachter van wordt!!

Ik laat het juist goed intrekken en haal het er ook niet vanaf! Dit is ook helemaal niet nodig!! Zelfs als ik later wat make up op doe is dit een hele fijne basis en voelt mijn huid erg gehydrateerd!

Aloë Vera staat natuurlijk ook bekend om zijn fijne werking voor de huid en wordt gebruikt bij meerdere huid aandoeningen om deze te verzachten! Ook is deze plant heel goed om als drankje te gebruiken! De gel van de plant mix je dan met water en heeft een goede werking om je maag/darm stelsel!! Zelf heb ik dit nog niet zelf gemaakt, maar dat ga ik zeker nog eens doen!

En jullie houden jullie ook zo van deze plant?

 

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie