Slaap

Iedereen die voor het eerst ouder is zal het wel weten, wat is (kunnen) slapen toch fijn! Toen onze kleine dame net geboren was mistte ik mijn slaap zo vreselijk dat ik mij soms echt afvroeg “hoe ga ik dit ooit redden?”.

Rond de 3/4 maanden leek het eventjes alsof ze af en toe wel wat uurtjes kon pakken, maar al snel veranderde dit. Ze werd elk uur wakker soms zelfs elke 20 minuten en uiteindelijk was de enige manier om haar in slaap te krijgen de borst te geven. Nou kon ze hier zelf niks aan doen, we hebben een moeilijke tijd met haar gehad en zijn ziekenhuis in en uit geweest. We woonden op een plek die gewoon niet geschikt was voor een kleine baby (veel lawaai waardoor ze wakker werd oa). Dat was enorm moeilijk en als ouder voel je, je enorm schuldig en doe je er alles voor om je kindje lekker te kunnen laten slapen. Dit resulteerde erin dat ze tussen ons in sliep (wat wel heerlijk was om haar zo dichtbij ons te hebben) en ik vaak op een klein randje van het bed “eventjes mijn ogen dicht” deed. Vervolgens werd ze weer wakker en moest ik weer de borst geven.

Gelukkig zijn we in mei verhuist en heeft ze een heerlijk eigen kamertje nu, of nouja kamertje.. zeg maar gerust kamer (met giga eigen kast die ik nooit vol ga krijgen met haar kleding en eigen badkamer). Enfin ze heeft haar eigen plekje. Sinds we verhuist zijn sliep ze overdag ook al veel beter!! Maar ‘s nachts werd ze nog vaak wakker, gelukkig nu niet meer elk uur maar om de 3 uur, en wilde ze de borst! Toen besloten we een slaapcoach in te huren! De beste beslissing ooit geweest!!

Een training van zo’n 2 weken met als resultaat dat ze de hele nacht doorslaapt in haar eigen bedje! Zelf kan ik ook weer mijn rust pakken en dat doet me zo goed!!

Dan besef je wat een slaaptekort met je doet of in mijn geval gedaan heeft! Ik was vaak erg humeurig en had de puf soms niet om de simpelste dingen te doen. Je moet natuurlijk wel vanwege de kleine, maar alles voelt 3 keer zo zwaar om te doen!

Ook voor je lichamelijke gezondheid is slaap echt essentieel heb ik gemerkt!! Ik had vaak last van mijn lichaam, rug begon soms pijn te doen.. geen puf om te sporten dus was ik erg stijf!

Ik ben blij dat ons meisje lekker doorslaapt en wij ook weer onze rust terug hebben!!

En de mama’s onder ons.. herkennen jullie dit?

Veel liefs,

Bibi

 

Geef een reactie