Salade

Een van mijn slechte gewoontes is om zodra ik honger heb maar even iets makkelijks uit de kast te pakken en vaak resulteert dat in een bakje chips, stukje chocolade of iets anders makkelijks. Enige tijd terug vertelde ik jullie al dat ik graag zoveel mogelijk vers wil eten en af wil van de slechte suikers! Die challenge ging even heel goed tot ik een toetje wilde maken voor wat eters en zelf ook eentje nam… helaas eenmaal begonnen met een beetje chocolade werd dat weer wat meer!

Maar toch voelde dat helemaal niet fijn en elke avond had ik best veel buikpijn. Ik ben weer aardig wat aangekomen en voel dat ik zowel mentaal als fysiek last heb van mijn eetgewoonte. Dus daar moet toch weer verandering in komen!

Om overdags minder naar het “snacken” te grijpen heb ik besloten elke dag een salade te maken en deze wil ik graag met jullie delen!

Als eerst ga ik voor een “basis” in dit geval was dat glutenvrije couscous! Deze vind ik zelf erg lekker en is gemaakt van mais!

Daarna kies ik een aantal groentes die ik lekker bij elkaar vindt. Deze keer koos ik;

  • Tomaat
  • Avocado
  • Paprika
  • Radijs
  • Kikkererwten

Als extra bite vond ik het lekker om amandelschaafsel, koriander en tempé toe te voegen aan de salade! De tempé heb ik gebakken in wat olijfolie en wat pittige kruiden! Doordat de tempé dan een pittige smaak heeft en uitsteekt boven de rest heb je geen salade dressing meer nodig! Die zitten namelijk ook vaak boordevol troep!

Het gaat mij nu best goed af om elke dag een salade te maken! Er zijn dagen dat ik erg moe ben doordat de kleine dame vroeg wakker was, maar dan kies ik ervoor om een eitje te koken en lekker op een crackertje te doen!

Het is eigenlijk zo simpel om iets gezonds te eten, wat is het dan toch dat je snel naar een “snack” grijpt?  Mijn make over qua eetstijl heb ik gelukkig weer opgepakt en ik begin mij gelukkig alweer fijner te voelen en de dagelijkse buikpijn is er niet meer! Zo zie je maar wat voeding met je doet!

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie