Liefde

“Love is always patient and kind; it is never jealous, love is never boastful or conceited; it is never rude or selfish; it does not take offense, and is not resentful. Love takes no pleasure in other people’s sins but delights in the truth; it is always ready to excuse, to trust, to hope, and to endure whatever comes”. 

De Pride week is weer begonnen met vandaag als hoogtepunt natuurlijk de pride in Amsterdam! Een enorm mooi concept, waarin men de vrijheid krijgt om uit te komen voor zijn of haar liefde en aan de andere kant ook erg crue dat dit nodig is omdat nog steeds niet alle soorten liefde geaccepteerd wordt.

Tegenwoordig is de wereld al enorm verandert en kunnen homo’s, lesbiennes, transgenders en noem maar op steeds meer uitkomen voor hun liefde maar nog steeds niet genoeg! Er zijn nog te veel plekken en mensen op deze wereld die deze liefdes niet willen accepteren. Dat zet mij dan aan het denken. Onlangs toen ik naar mijn dochter keek moest ik hieraan denken. Ooit gaat zij (hopelijk) haar grote liefde vinden en dat kan een man zijn, een vrouw of misschien wel iemand die transgender is of wellicht is zij dit zelf. En de eerste gedachte die in mij op kwam was dat ik hoopte dat ze “gewoon” een lieve man zou ontmoeten later want dat is makkelijker. Direct na deze gedachte besefte ik mij dat je zo juist niet moet denken, want zo geven we mensen die niet alle soorten liefde kunnen accepteren de kans om dit voor de medemens te verpesten!

De vraag komt bij mij dan ook direct naar boven, waarom is er zo’n probleem met “liefde”? Zoiets moois en puurs wat in zoveel verschillende vormen te vinden is. Het ontstaat wanneer je zwanger ben van je kindje. Je komt (de meeste mensen) direct in een omgeving waarin liefde zo belangrijk is als je geboren wordt. We houden van onze ouders, broers, zussen, vrienden en waarom zijn er dan mensen die het van volwassenen niet kunnen accepteren als bijvoorbeeld twee mannen verliefd zijn op elkaar? Ik zelf kan er enorm van genieten als ik stelletjes op straat zie die duidelijk van elkaar houden en elkaar gelukkig maken! Wat maakt het dan uit welk geslacht iemand heeft?

Ik geloof zelf dat er veel vormen van liefde zijn en het klopt dat we elkaar niet altijd allemaal kunnen begrijpen, dat hoeft ook niet. Maar wat we wel kunnen doen is elkaar accepteren of als dat je niet lukt in ieder geval anderen dan in hun waarde te laten.

Voor iedereen die vandaag in Amsterdam is en aan de Pride mee doet geniet ervan! Laat het een fijne liefdevolle dag zijn!

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie