Minimalisme

Ik besef mij steeds vaker wat voor een verzamelaar van “troepjes” ik ben en dan bedoel ik niet dat het letterlijk troep is maar eigenlijk ben ik gewoon meer een verzamelaar van vanalles en nog wat.

De koelkast ligt altijd bomvol, veel te vol zelfs. De kast puilt uit van de kleding en in het opberghok staan nog eens meerdere dozen vol met kleding. In huis liggen zoveel spullen, de kleine heeft enorm veel speelgoed. Kortom soms vraag ik me af hebben we niet te veel? Kan het simpeler?

IMG_5315Veel kan er denk ik wel simpeler in mijn leven. Of simpeler, laat ik zeggen met meer eenvoud. De koelkast hoeft niet uit te puilen om lekker eten te kunnen maken. Zo maak ik de laatste tijd veel salades, waarvoor ik maar weinig nodig heb en ze zijn heerlijk (al zeg ik het zelf).

Hebben we alle nieuwste apparatuur echt nodig of kan het ook gewoon op de “ouderwetse” manier. Bijvoorbeeld koken voor mijn baby. We hebben een superluxe stoom/kook/ontdooi/snij en noem maar op apparaat gekocht zo kon ik de perfecte baby hapjes maken! Wat blijkt, helaas werkt dit apparaat hier niet op het stroomnetwerk… dus ben ik “ouderwets” gaan koken en bakken. De maaltijden zijn heerlijk, er zitten genoeg vitamines nog in en mijn dochter groeit er goed op! Kortom hebben we alles werkelijk nodig?

 

Ik denk dat als we goed naar ons leven kijken we vaak eenvoudiger kunnen leven en dat is iets waar ik toch graag wat meer aandacht aan wil besteden!
Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie