Voor lief

Van de week fietste ik van werk naar huis, in de zon en door het heerlijke Amsterdam en ik kreeg een echte reality check. Sommige dagen let ik amper op mijn omgeving of het feit dat de zon bijvoorbeeld lekker straalt. Maar die dag zag ik het allemaal ”echt” en kwam voor mij een groot besef. Wat neem ik namelijk veel dingen voor lief die totaal niet vanzelfsprekend zijn.

We racen met zijn allen zo snel door het leven en door een dag dat we amper stilstaan bij hoe goed we het eigenlijk hebben.

Sommige dagen realiseer ik het me allemaal erg goed maar er zijn dagen dat dit niet goed lukt. Dit zijn vaak de dagen waarin ik bijvoorbeeld erg moe ben of het allemaal niet zo wil. Dan ga ik al snel op een overlevingsstand in plaats van de geniet stand. Terwijl die laatste die situaties alleen maar beter kan maken natuurlijk.

Daarnaast heb ik zo ontzettend veel dingen waar ik ontzettend dankbaar voor ben maar het nog meer kan zijn. Ik ben gezond, ik heb een fijne relatie, lieve vrienden en familie, een leuke baan en twee schatjes van katten.

Daarom heb ik mezelf voorgenomen dat ik mezelf iedere avond ga vragen: ”Waar was je vandaag dankbaar voor?”. Een korte vraag die je dwingt stil te staan bij de fijne dingen in het leven. Want die zijn er gelukkig een heleboel!

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie