HBO serie: Chernobyl

Wauw, wat is dit een goede serie van HBO! De meeste van jullie zullen vast weleens gehoord hebben of veel afweten van de kerncentrale ramp in Tsjernobyl. Deze verschrikkelijke ramp vond plaats in 1986 en er zijn ontzettend veel dingen mis gegaan waardoor de omvang van deze ramp alleen maar groter werd.

Deze miniserie van HBO neemt je mee naar de ramp en het verloop erna. En jeetje wat is dit indrukwekkend en heftig zeg!

3e8407d57f7d586ad005102d2f5f8aa8

De opbouw van deze miniserie is super goed en spannend! Daarnaast is de keuze van de cast echt van een ander niveau. Zo zie je de vader en dus de oude koning van Elisabeth uit de hitserie The Crown terug in de hoofdrol van chemicus. Maar ook andere grote namen komen voorbij.

Wat ik zo super bijzonder vind aan deze serie is het feit dat zo goed als iedereen de grote lijnen van het verhaal kent maar je hierdoor een kijkje achter de schermen krijgt wat er zich echt heeft afgespeeld en de beslissingen die destijds zijn gemaakt.

Voor een geschiedenis liefhebber zoals ik is dit natuurlijk super interessant om naar te kijken maar ook voor mensen die van spannende en dramatische verhalen houden. Want wat er daar gebeurd is had net zo goed een plot van een film kunnen zijn.

Mocht je nog niet overtuigd zijn check dan even de IMDb scores van alle afleveringen!

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie