Wegwerpmaatschappij

Dit onderwerp voelt altijd een beetje ”geiten wollen sokken” maar sinds ik erop let kan ik er niet meer omheen en voel ik me behoorlijk schuldig aangezien ik hier zelf gewoon aan mee doe.

Alleen al een bewust kijkje in een supermarkt en je mond valt open hoeveel verpakkingsmateriaal er allemaal is. Komkommers en paprika’s allemaal in plastic. Waarom in godsnaam?! Gelukkig kijken supermarkten hier erg kritisch naar over hoe zij dit kunnen verminderen.

9b4c8887f63a14efdb338ffa287f685d

Naast verpakkingsmateriaal hebben we er met zijn alle ook een handje van om dingen wanneer ze stuk zijn of in onze ogen niet meer leuk zijn simpelweg weg te gooien. Terwijl sommige dingen prima gemaakt kunnen worden of dingen waarmee we andere mensen blij kunnen maken.

En dit is voor mij ontzettend herkenbaar! Maar ik wil hier anders mee gaan omgaan. Want het is tijd om met z’n alle aanpassingen te maken in ons leven om het klimaat te helpen. Want het is hoogtijd voor verandering.

Dus, tijd voor actie. Ik ga beginnen met het kijken waar ik zelf dingen kan veranderen. Zo is de groenten bij Marqt bijvoorbeeld niet verpakt of ga ik bewust kiezen voor producten zonder plastic verpakkingsmateriaal bij de Appie. Daarnaast kun je bij veel koffiezaakjes terecht met je eigen thermosbeker voor een heerlijke koffie to-go en zijn er wasbare wattenschijfjes. Genoeg te ontdekken en te proberen dus!

Zijn jullie bewust met het milieu bezig?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

2 gedachten over “Wegwerpmaatschappij

  1. Jazeker, al 45 jaar! De eerste jaren fietste ik, later liep ik achter de kinderwagen, naar een dorp 6 km verderop waar de dichstbijzijnde glasbak stond! Zoveel mogelijk zelf kleding gemaakt voor de kinderen van gekregen kledingstukken/coupons. Fietstassen op de fiets en altijd een eigen boodschappentas mee.
    De laatste 20 jaar altijd katoenen groente/fruitnetjes bij me. Ik raap zwerfvuil en heb dat doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Afval scheiden, composthoop, moestuin, jam maken etc.
    Eigenlijk teveel om op te noemen maar m.i. is het nooit genoeg!

Geef een reactie