Systeemcamera’s

Persoonlijk hou ik er enorm van om foto’s te maken en ik kocht mijn eerste spiegelreflex camera toen ik 15 jaar oud was. Nu nog steeds maak ik foto’s met een spiegelreflex camera en deze camera gaat ook iedere vakantie mee om de mooiste plaatjes mee te schieten.

Maar het nadeel van een spiegelreflex camera is dat het niet de meest lichte camera’s zijn en veel ruimte in beslag nemen. En dat is lang niet voor iedereen ideaal. Zeker wanneer je gaat backpacken is een ander soort fototoestel veel idealer. Daarom ging ik op zoek naar een goed alternatief.

Wanneer je de kwaliteit van een spiegelreflex camera wilt maar niet het gewicht dan zijn er tegenwoordig super goede systeemcamera’s. Een systeemcamera is een digitale camera met een verwisselbare lens.

Het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflex camera is dat een systeemcamera geen spiegelsysteem heeft. Bij het maken van een foto kijk je daarom niet door je lens maar naar je digitale scherm. Omdat het spiegelsysteem ontbreekt is een systeemcamera vaak kleiner en lichter wat natuurlijk ideaal is voor op vakantie.

Net als bij spiegelreflex camera’s zijn er ontzettend grote prijsverschillen tussen verschillende merken en modellen. Daarom is het altijd slim om je goed in te lezen en dat het voor jezelf duidelijk is op welke manier je een camera wilt gebruiken.

Zo zijn camera’s met minder opties vaak goedkoper maar niet veel slechter. Je hebt dan vaak minder vrijheid in de opties maar dit kan juist ook erg prettig zijn wanneer je ”gewoon” mooie foto’s wilt maken.

Wat voor een camera gebruik jij op vakantie?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie