De beste podcasts van dit moment

Wat kan het heerlijk zijn om na een hele dag achter een beeldscherm niet te hoeven kijken maar juist alleen te luisteren. Of naar een mooi verhaal te luisteren wanneer je op je werk bent.

Daarom ben ik de laatste tijd echt gek op podcasts! En dan met name crimi podcasts. Ik weet niet waarom maar ik vind dat echt super interessant. Zeker wanneer verhalen waargebeurd zijn en je wilt weten hoe en wat.

Dus vandaag in deze ”easy peasy sunday” blog geen film of serie tips maar de tofste podcasts van dit moment die je gratis kunt luisteren via Spotify, de Argos website of bijvoorbeeld via Apple podcast.

Waarom
In dit waargebeurde verhaal staat de Vlaamse jongen Björn centraal. In 1997 heeft hij zelfmoord gepleegd waar ook een andere jongen bij betrokken was. Na al die jaren gaat zijn toenmalig vriendin op zoek naar antwoorden waarom hij zelfmoord heeft gepleegd.

De kofferbakmoord
In 2017 wordt het lijk van Ralph teruggevonden in de achterbak van zijn auto. Deze moordzaak is nog steeds niet opgelost en zijn vrienden en familie willen heel graag antwoorden.

Babylon
Dit is een fictief verhaal maar erg leuk om te luisteren. Het verhaal gaat over Rob die na een hele stressvolle periode besluit om alleen op vakantie te gaan. In Babylon ontmoet hij een prachtig meisje maar er gebeuren ondertussen ook hele vreemde dingen.

De Blankenberge tapes
Wederom een fictief verhaal van dezelfde makers als de Babylon podcast. Er zijn in een lange periode twee moorden op vrouwen gepleegd die veel overeenkomsten hebben. Rechercheurs speuren verder wie de dader zou kunnen zijn.

De moord op Patrick
Dit is een waargebeurd verhaal over de cold case moordzaak op Patrick. Een tennisleraar die in zijn eigen huis is doodgeschoten. 17 jaar later is deze moord nog steeds niet opgelost. Deze Argos podcast blijft met nieuwe afleveringen komen dus het hele verhaal is nog niet compleet maar een ontzettende aanrader.

The teachers pet
Momenteel luister ik zelf naar deze podcast en ik ben op de helft qua afleveringen. Het is een Australische podcast en dit verhaal gaat over de moeder Lyn die in de jaren 80 verdwijnt en waar nooit meer een spoor van wordt vernomen.

Familie en vrienden van Lyn zijn er heilig van overtuigd dat haar man Chris achter de verdwijning en waarschijnlijk de moord zit. Maar Chris blijft ontkennen ondanks de ontzettend rare verhalen over hem.

Luister jij weleens naar een podcast?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie