Nieuwe uitdaging

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik heb volgens mij een suikerverslaving. Als het aan mij ligt eet ik het liefst elke dag chocolade, snoep en noem maar op! Super slecht voor je lichaam natuurlijk en zeker nu ik moeder ben moet ik (vind ik) zorgen dat ik goed voor mijzelf zorg want daar heeft mijn dochter alleen maar baat bij!

Ik geef nu al ruim 8 maanden borstvoeding, iets waar ik best trots op ben maar wat er ook voor zorgt dat ik continue honger heb! Mijn lichaam schreeuwt naar eten en ik ben geneigd om dan alleen maar zoetigheid te pakken! En dat ben ik eigenlijk hartstikke zat dus wil ik mijzelf gaan uitdagen door een maand lang niet te snoepen! Ik dacht erover na om een maand geen suiker binnen te krijgen, maar er zit in zoveel producten een vorm van suiker en ik wil wel gevarieerd blijven eten. In fruit bijvoorbeeld zit natuurlijk ook een vorm van suiker, maar je hebt fruit gewoon elke dag nodig voor je lichaam!

Met deze challenge die ik voor mijzelf aan ga hoop ik dat ik mij weer lekkerder in mijn lichaam ga voelen!

Gisterenavond keek ik naar een filmpje van mijzelf van ongeveer 8 jaar geleden toen ik nog behoorlijk getraind was. Voor degene die dit niet weten, ik ben aan een dansacademie als docent dans afgestudeerd en mijn leven draaide toen om trainen en zorgen voor mijn lijf. Ook toen was ik natuurlijk een zoetekauw, maar ik trainde zoveel en moest daarom ook goed voor mijzelf proberen te zorgen (wat ik best lastig soms vond). Enfin ik keek hiernaar en zag daarna mijzelf in de spiegel…. cellulitis, slappe spieren, weinig conditie… nee dit wil ik niet meer! Ik hoef echt niet meer afgetraind te zijn, maar ik wil wel fit zijn en mijn curves weer terug krijgen!

Tijdens mijn studie aan de dansacademie! Ook in New York heb ik een aantal maanden stage gelopen en daar was het ook een vereiste om goed voor jezelf te moeten zorgen! 

Daarnaast ben ik heel benieuwd of deze challenge effect gaat hebben op het geven van borstvoeding! Want dat is eigenlijk nog wel mijn mooiste goal, dat mijn dochter hier ook baat bij heeft! Nou lijkt het misschien alsof ik alleen maar de hele dag door snoep dat is natuurlijk ook niet zo en ik zorg zeker dat ik alle voedingsstoffen binnenkrijg.

Hoe dit zal gaan? Ik houd jullie op de hoogte! In ieder geval ga ik vandaag beginnen en ga ik ook zeker mijn dansmoves weer oppakken, want ik mis het eigenlijk best wel!

Iemand die mee wil doen met deze challenge?

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie