Lotte’s slechtste vakantie ooit

Yes, je leest het goed. Naast geweldige reiservaringen zul je helaas ook te maken krijgen met negatieve reiservaringen. Ik in ieder geval wel! Vandaag deel ik een zo’n slecht vakantieverhaal met jullie omdat niemands leven en vakanties perfect zijn en dat is ook weleens goed om te horen natuurlijk.

Drie jaar geleden wilde mijn vriend en ik er nog even tussenuit maar het was al behoorlijk laat in het seizoen (lees: begin oktober). We zochten een zonnige plek in Europa waar we niet te lang voor moesten vliegen.

Na wat onderzoek en googelen kwamen we uit bij Malta. Op de foto’s zag het er allemaal fantastisch uit en we boekten behoorlijk snel en spontaan voor ons doen.

Dit klinkt natuurlijk nog allemaal goed! Maar waar ging het dan mis?

Het hotel
Aan alles was te zien dat ons verblijf er ooit fantastisch had uitgezien maar dat was vele jaren terug. Je kon letterlijk de scheuren in de marmeren pilaren zien zitten. Echt een gevalletje van vergane glorie.

Gelukkig was onze hotelkamer prima en schoon maar het hotel had totaal geen sfeer of dat echte fijne vakantie gevoel. Zo werden de cocktails aan het zwembad bijvoorbeeld geserveerd in wegwerpbekertjes en dat doet je gin & tonic niet veel goeds.

Daarnaast leek het zo te zijn of alle 75+ers tegelijkertijd hadden besloten om in onze week vakantie in hetzelfde hotel te gaan zitten. Niet echt het publiek waar wij ons lekker bij voelen.

En omdat we in een opwelling geboekt hadden bleek ons hotel echt op een vreselijk deel van Malta gevestigd te zijn. Ik meen het wanneer ik zeg dat het bij de Bijlmer Bajes leuker is.

Het weer
De week voor vertrek leek het perfect weer te worden maar uiteindelijk hebben we maar 2 keer aan het zwembad kunnen liggen en het merendeel van onze tijd binnen doorgebracht in ons “gezellige” hotel of in restaurants met hele ”fijne” TL-verlichting.

Vriendelijkheid
Waar ik helemaal gek ben op de vriendelijkheid van Italianen en Spanjaarden viel dit bij de Maltezers ontzettend tegen. 9 van de 10 mensen waren echt ontzettend onaardig of heel erg kortaf.

Eigen schuld
Nu zeg ik je eerlijk dat Malta echt prachtige delen heeft en dat wij echt op het meest ongezellige deel zaten. Daarnaast adviseer ik je om nooit aan het einde van een seizoen te gaan omdat je aan het personeel en de bevolking merkt dat ze klaar zijn met de toeristen (geef ze eens ongelijk).

Voor mij was daarom de grootse les om me beter in te lezen voordat ik daadwerkelijk een reis boek om dit nooit meer mee te hoeven maken want dat is zonde van je vakantie en je geld!

Daarnaast was het weer een extra bevestiging voor ons dat we graag vrijheid hebben om met een autootje te touren en om om de paar nachten ergens anders te slapen. Zo heeft ieder nadeel zijn voordeel!

En wij hebben uiteindelijk met zijn tweetjes nog veel lol gehad om alle ellende en gelukkig hadden we veel te lezen en te kijken op Netflix.

Hebben jullie ook zo’n ervaring?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie