Geluksmomentjes

Het leven raast soms aan je voorbij en voor je het weet ben je ineens maanden verder en is er zo ontzettend veel gebeurt.

Zelf ben ik iemand die er enorm van kan genieten als ze thuis op de bank zit met een kopje thee en een heerlijke film. Even de wereld om mij heen vergeten en gewoon lekker weg dromen! Maar ook samen met mijn lief zijn of met vriendinnen een theetje doen en lekker bijkletsen kan heerlijk zijn!

Sinds ik moeder ben geworden heb ik er gelukkig vele geluksmomentjes bij gekregen! Mijn dochter is een heerlijk mensje om bij me te hebben en wanneer we met zijn drietjes zijn geniet ik intens!

Over de jaren heen heb ik geleerd dat je helemaal niet veel hoeft te hebben om gelukkig te zijn. Gewoon samen zijn dat is vaak al genoeg! Mijn moeder zie ik helaas niet vaak vanwege de grote afstand, maar dat betekend niet dat het contact minder moet zijn. Ook dat is een geniet momentje, even bellen of Facetime met mijn moeder!

Van die geluksmomentjes laad ik vaak weer op en kan ik er weer even tegenaan! Een belangrijk moment voor een mens denk ik. Het maakt niet uit hoe klein ze zijn. Ik denk dan vaak aan mensen die in een mindere situatie als mij zitten. Bijvoorbeeld vluchtelingen of mensen die nog midden in een oorlog verkeren. Zouden zij ook geluksmomentjes kennen?

Wat ik wel weet is dat je als mede mens zeker kan bijdragen aan zulke momentjes. Een vriendelijke glimlach is som al genoeg. Dat ervoer ik laatst zelf. Ik liep in de mall samen met mijn dochter en zo vrolijk als ze is zat ze naar iedereen te lachen. Er liep een stel langs dat druk met elkaar bezig was en ietsjes achter hen liep hun hulp met alle tassen. Het stel had duidelijk een fijne middag en glimlachte terug naar mijn dochter die ze een enorme giechel gaf. De hulp echter keek starend voor zich uit, een blik in het oneindige en zag er een stuk minder gelukkig uit. Mijn dochter (die gelukkig en ik hoop dat ze dit altijd blijft doen) zag geen verschil in “rang”, voor haar waren het gewoon mensen waar ze naar wilde lachen. Ze lachte net zo vrolijk en onbezonnen naar de hulp. Op dat moment kwam er zo’n liefdevolle glimlach terug en zag je dat hij even blij werd. Op dat moment besefte ik mij dat zoiets simpels als een glimlach zo veel kan doen en een echt geluksmomentje kan zijn!

Dus laten we eens wat meer naar elkaar lachen en elkaar geluksmomentjes geven!

IMG_6610

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

 

Geef een reactie