Waarom het Eurovisie Songfestival stiekem best wel leuk is!

Oh yes! Vanavond is het weer tijd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Als klein meisje keek ik dit ieder jaar omdat ik het hele ”over the top” spektakel en de fantastische outfits en liedjes super leuk vond.

Jaren heb ik het daarna niet meer gekeken omdat Nederland niet meer tot de finale wist te komen en alleen de meest bizarre acts wonnen. Maar de afgelopen 5 jaar is er veel veranderd waardoor ik het stiekem toch ieder jaar weer kijk. Yes, guilty!

De liedjes
Het songfestival staat toch ook wel bekend om de meest verschrikkelijke en hysterische nummers maar de laatste jaren worden er verrassend goede nummers ingezonden. Denk maar aan de Nederlandse inzendingen van de afgelopen 5 jaar. Ik moet daarom ook bekennen dat er een aantal songfestival nummers in mijn Spotify playlist staan.

De artiesten
Nederland heeft jarenlang niet de meest geniale artiesten ingezonden (sorry Sieneke). Maar ook dat is gelukkig veranderd. Een plek op het songfestival podium is niks om je meer voor te schamen na de bizar goede optredens van The Common Linnits, Anouk en Douwe Bob.

De acts
Gelukkig zitten er tegenwoordig veel goede acts bij maar we kunnen ons ook nog helemaal suf lachen om de foute acts en de verschrikkelijk slechte nummers. En die balans vind ik echt heerlijk!

Wat mij betreft een perfecte avond met vrienden om serieus goede en verschrikkelijke acts te zien!

Zet de popcorn en drankjes maar alvast klaar. Genieten maar!

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie