Mijn Brabant

De mensen die mij goed kennen weten dat ik in Brabant ben geboren en getogen! Voor mijn studie ben ik op mijn 17de uit Brabant vertrokken en heb ik een tijdje in Driebergen gewoond en de laatste 8 jaar alweer in Amsterdam.

Voor deze Travel Thursday reizen we dit keer daarom af naar het zuiden en vertel ik jullie graag wat ik het aller leukste aan Brabant vind en wat ik het meeste mis. Want ondanks dat ik het heel fijn in Amsterdam heb zijn er altijd dingen die je toch mist van vroeger.

Het accent
Dit klinkt misschien gek. Maar ik kan er heel blij van worden wanneer ik mensen met een Brabants accent hoor praten. Dit voelt enorm vertrouwd en klinkt mega gezellig. Vaak krijg ik in Amsterdam nog de opmerking dat ik Brabants praat maar als je zelf in Brabant bent dan merk je het verschil gelijk.

Het lekkere eten
Brabanders zijn ontzettend Bourgondisch en dat zijn ze in Amsterdam gelukkig ook. Maar er zijn specialiteiten die ik echt mis. Zo ben ik gek op worstenbroodjes, Bosche bollen en asperges van de boer. Nog een extra goede reden om vaak bij mijn ouders langs te gaan en hier extra van te genieten.

Achterom
Wie herkent dit? Vroeger gingen wij bij de meeste mensen achterom en werd een voordeur amper gebruikt. Een echte “zoete” inval en iets wat ik me in Amsterdam helemaal niet kan voorstellen.

Wonen jullie zelf ook in een andere plaats of provincie? Zo ja, wat missen jullie dan het meeste?

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie