Power poedertjes

Bezig zijn met mijn lichaam zit er inmiddels aardig in gesleten! En hoe moeilijk ik het soms ook vindt om niet te veel te snoepen probeer ik mij er ook aan te herinneren wat voor prestaties mijn lichaam allemaal moet leveren en hoe ik dus goed voor mijzelf moet zorgen!!

Zelf ben ik een fan van een aantal superfoods waar ik ook echt profijt van heb! Natuurlijk is het dagelijkse groeten en fruit dat in de supermarkt verkrijgbaar is ook een superfood en is die term eigenlijk vooral een marketingstunt! Maar sommige poedertjes zijn best fijn om te gebruiken!

Zo schreef ik al eens over kurkuma! Hebben jullie die blog gelezen? Maar waar ik ook graag gebruik van maak zijn matcha, tarwegras en spirulina!

Matchapoeder mag ik momenteel niet gebruiken terwijl ik borstvoeding geef, maar zodra ik hiermee gestopt ben zal ik weer starten! Want wat gezond is voor mij hoeft natuurlijk voor een baby niet direct gezond te zijn!

Wat ik momenteel wel gebruik zijn spirulina en tarwegras! Tarwegras vind ik vooral heel lekker door een verse sinaasappelsap! En heeft ook veel voordelen, want zo zit er in 100 gram tarwegras net zoveel vitaminen en mineralen als in 2,3 kilo van bepaalde groentes!

Spirulina is goed te mixen in een smoothie! Deze superfood bevat veel vitamine A dat goed is voor de opbouw van je spieren maar ook aardig wat proteïnen daarom is het een hele fijne natuurlijke toevoeging aan je smoothie!! Een echte oppepper voordat je gaat sporten! Wat je natuurlijk ook kunt doen is dit poedertje mengen door je yoghurt of verwerken in een powerbal samen met wat dadels, rauwe cacao en kokossnippers!! Yummi!

Mocht je nog nooit iets van deze poedertjes geprobeerd hebben raad ik je zeker aan om toch eens iets te proberen! Het is gezond en natuurlijk dus wat wil je nog meer?

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie