Een ode aan mijn moeder

Het is weer moederdag en daarom wil ik graag mijn eigen moeder in het zonnetje zetten. Dat zouden wij als kinderen trouwens veel vaker mogen doen! Ik ben mijn moeder voor ontzettend veel dingen dankbaar en ik mag mezelf echt in mijn handjes knijpen dat ik haar mama mag noemen.

Mijn moeder is een van de sterkste vrouwen die ik ken. Ze weet altijd haar mannetje te staan en heeft mij ook zo opgevoed. Het belang van onafhankelijkheid en kracht! Hoe ouder ik word hoe blijer ik hier mee ben want dit is super belangrijk voor alle meisjes en vrouwen op de wereld. Wij hoeven niet afhankelijk te zijn van een partner of man wanneer we dat zelf niet willen. Girl power!

Maar waar ik haar het meeste voor bewonder is de enorme hoeveelheid liefde die ze geeft. Mijn hele jeugd en nu nog steeds heb ik me ontzettend geliefd gevoeld en dat is een super fijn gevoel! Deze liefde geeft ze niet alleen aan mijzelf en mijn broer maar bijvoorbeeld ook aan alle kindjes uit de kleuterklassen die ze lesgeeft.

Dankzij haar en mijn vader heb ik veel kansen gekregen omdat zij dat mogelijk hebben gemaakt doordat ze zelf dingen hebben gelaten en hun tijd aan ons en ons gezin hebben gegeven.

Dus wanneer ik qua karakter ook maar een fractie op mijn moeder lijk ben ik al een ontzettend gelukkig mens.

Fijne moederdag voor mijn eigen moeder en alle andere mama’s!

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie