Een ode aan mijn moeder

Moederdag 2019, mijn eerste moederdag waarin ik mijn kleine meisje om mij heen heb en de eerste moederdag waarin ik mijn eigen moeder veel beter begrijp!

Ik ben opgevoed door alleen mijn moeder en die situatie was en is nog steeds voor mij zo doodnormaal dat je er vaak niet eens bij stilstaat wat voor een powervrouw je moet zijn om alleen een kind op te voeden. Nu ik zelf mama ben weet ik hoe zwaar het soms kan zijn om een kleintje op te voeden en dan heb ik mijn man nog geregeld thuis die helpt!

Mijn moeder en ik lijken qua uiterlijk totaal niet op elkaar maar over de jaren heen en de nodige clashes zie ik dat we qua innerlijk  des te meer op elkaar lijken. Dat botst soms flink, maar maakt ook dat je elkaar soms juist heel goed begrijpt.

Wat ik mij over de jaren heen heb gerealiseerd is dat mijn moeder een hele sterke vrouw is die nooit op zal geven en dat is ook iets wat ik van haar geleerd heb. Wat er ook gebeurt ik zal niet opgeven!

Wat ik zo bijzonder vindt aan mijn moeder is dat ze mij altijd steunt in mijn keuzes en mij motiveert daarin! Veel dingen had ik zonder haar steun niet kunnen bereiken!

Lieve mam,

Dankzij jou steun kon ik de studie volgen waar mijn hart lag en door jou hulp was er zoveel meer mogelijk! Je bent kritisch naar me en dat houdt mij scherp. Je bent lief en zacht wanneer ik dat nodig heb. Je geeft alles wat je in je hebt en ik hou van je!

Dankjewel dat je mijn mama bent!

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s