De nieuwe generatie

Het afgelopen jaar is er voor mij zo enorm veel verandert! Van een full time werkende vrouw naar full time mama gegaan, emigreren tijdens mijn zwangerschap, bevallen in een land waar je net pas woont. Als ik eraan terug denk vraag ik mij soms af hoe heb ik het allemaal kunnen doen! Maar de grootste verandering in mijn leven is toch wel de komst van ons dochtertje. Haar aanwezigheid brengt me elke dag weer zoveel plezier, maar zet mij ook aan het denken en inspireert mij.

Zij is de nieuwe generatie! Ooit was ik dat ook, maar inmiddels wordt het stokje overgedragen en wordt zij “klaar gestoomd” voor het leven. In een serie die nu op Netflix te zien is “The beginning of life” laat men je zien hoe belangrijk jij bent voor dat kleine nieuwe leventje. Hoe belangrijk face to face interactie is en hoeveel een baby leert van jou! Maar andersom merk ik ook dat ik een heleboel van mijn dochter leer! Het is alsof er een spiegel voorgehouden wordt, elke dag opnieuw!

Terwijl ik dit schrijf is ze alweer ruim 7 maanden en probeert ze zichzelf omhoog te trekken uit de box! De doerak!

Ik ben soms zo benieuwd hoe de wereld eruit zal zien als zij mijn leeftijd heeft en of haar generatie oplossingen gevonden heeft voor bijvoorbeeld milieu problemen waar we nog meer ons best  voor moeten doen!

Wat kunnen ze dan allemaal en wie weet is een Iphone dan wel achterhaald en zijn er weer hele nieuwe communicatie mogelijkheden! Ik probeer haar zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken en niet de hele dag met schermen bezig te laten zijn, want ik geloof nog steeds dat ze het meest leert van zelf ontdekken!

Ben je zelf nou ook zo bezig met de ontwikkeling van je kind en wil je hier net als mij alles over weten dan is “The beginning of life” zeker een aanrader om te kijken! Veel spreekt voor zich, maar het is zo bijzonder om te zien hoe de baby gemaakt is om te leren en wat een baby allemaal al kan! Wat is de natuur dan toch mooi he!

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie