Pilates

Hier in Doha is het al aardig warm aan het worden en gisteren lagen we dan ook met 40 graden lekker af te koelen in het zwembad. Terwijl ik daar van het zonnetje lag te genieten besefte ik mij ook dat ik mij nog steeds niet helemaal fijn voel in mijn lichaam. Ondanks dat ik weet dat mijn lichaam een bizar mooie prestatie geleverd heeft tijdens mijn zwangerschap zou ik nu toch graag weer wat strakker worden. Ik ben soms onzeker over hoe mijn lichaam eruit ziet, op sommige momenten kan ik dit relativeren maar er zijn ook momenten dat ik denk “nee Bieb, dit wordt te erg”. En dus wil ik hier toch wat aan doen, want ondanks dat mijn lichaam verandert is wil ik mij er wel fijn in voelen!

Ik weet nog goed dat toen ik op de dansacademie zat ik 2 keer per week pilates les kreeg en hoewel ik het toen niet altijd kon waarderen (ik wilde liever dansen) kan ik nu niet wachten om weer een lesje te volgen! Tijdens mijn stage in New York City vond ik de pilates lessen erg fijn en met name dat ik er zo sterk van werd!!

Dus dit ga ik maar weer eens oppakken!! Pilates wordt vaak nog onderschat door velen! Het zou saai zijn, “je hebt toch echt wel gewichten” nodig en last but nog least “het is voor meisje”. Dit is erg onterecht, want pilates is een hele rustige sport waar je juist heel erg sterk van wordt! Je traint namelijk de diepere laag spieren en maakt hiermee je buik en ook je rug sterker!! Zelf heb ik hier heel veel profijt destijds van gehad!

Zeker voor mensen met een zwakke rug is dit een echte aanrader!! Ik heb zelf een verleden van meerdere hernia’s en ben er zelfs aan geopereerd, maar tijdens de momenten dat ik pilates oppakte was ik echt een stuk sterker en deed mijn rug veel minder pijn!

In Amsterdam zijn er hele fijne adresjes te vinden! Zo is er bijvoorbeeld PLTS in Amsterdam West! Hier hebben ze hele fijne lessen en kun je ook barre lessen volgen!! Wil je graag meer kracht van binnenuit krijgen en op een fijne manier aan je lichaam werken dan raad ik je echt aan om even op hun website te kijken!

Schermafbeelding 2019-05-06 om 09.25.56

(Afbeelding afkomstig van Instagram PLTS Studios) 

http://www.plts.nl

Zelf ga ik binnenkort in Doha weer mijn pilates lessen oppakken en weer meer mijzelf worden in mijn lichaam!

Veel liefs,

Bibi

 

Geef een reactie