Katten drinkfontein

Ik heb denk ik de twee meest verwende katten van Amsterdam. Sorry not sorry! Toen we besloten katten te nemen heb ik me altijd voorgenomen om zo goed mogelijk voor ze te zorgen als dat voor ons mogelijk was.

Zo ben ik me van te voren gaan verdiepen in wat katten het beste kunnen eten en wat voor soort kattenbak en krabpaal ze nodig hebben. Ik ben namelijk persoonlijk van mening dat jij voor je katten kiest en dat zij weinig in te brengen hebben in deze keuze. Omdat ze hier niet voor gekozen hebben vind ik het dan ook mijn verantwoordelijkheid om zo goed mogelijk voor ze te zorgen.

Het kattenvoer is super belangrijk wat mij betreft. Wij als mensen ervaren dit namelijk ook. Als wij alleen maar junkfood eten wordt ons lijf er ook niet beter op en hetzelfde gaat op voor katten.

Maar daarnaast is het ook heel belangrijk dat katten voldoende drinken. Zeker voor katten die binnenshuis leven moet je er goed op letten dat ze voldoende drinken.

Als kitten kregen onze katten een bakje water maar ze dronken niet zo goed en dat vond ik erg lastig omdat het wel enorm belangrijk is. Ze sprongen daarnaast wel altijd op het aanrecht om te kijken naar de kraan met water en daar wilde ze dan ook uit drinken. Omdat ik dit persoonlijk niet hygiënisch vond ging ik daarom op zoek naar waterfonteintjes voor de katten.

De afgelopen 3 jaar hebben we echt tientallen waterfonteintjes versleten. Al die fonteintjes hadden eigen nadelen. De pompjes gingen stuk, onderdelen die afbraken, mijn katten die de fonteintjes om konden gooien of deksels die eraf werden getikt. Een en al drama!

Maar uit een bakje wilde ze echt niet meer drinken dus ik werd echt ontzettend wanhopig want katten moeten gewoon goed drinken. En toen kwam ik dus gelukkig uit bij de waterfonteinen van Miaustore.

Zij hebben een keramische drinkfontein voor katten ontwikkeld die echt super goed is. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en je kat kan op verschillende niveaus drinken. Daarnaast wordt deze fontein ook nog eens aanbevolen door dierenartsen.

Wij hebben de Miaustore drinkfontein nu al een halfjaar in huis en onze katten hebben nog nooit zo goed gedronken. Omdat het van keramiek is gemaakt is de bak behoorlijk zwaar waardoor de katten de fontein niet kunnen omtrekken en dat is wel een pré met Maine Coon katten (aka waterratjes).

blue-w-cat-1

De drinkfontein is niet goedkoop met €56,00 maar als ik het dan weer vergelijk met alle fonteinen die stuk gingen is dit een stuk voordeliger en duurzaam!

Keramische drinkfontein voor de kat

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie