My body is a Temple?

Iedereen die mij goed kent weet dat ik van nature geen sportief type ben. Ik heb als kind wel gesport maar dan in de vorm van dansen. En dat voelde dan weer niet als sporten.

Van tennis snapte ik als kleuter helemaal niks en ik dacht dat het juist de bedoeling was dat de bal je racket niet mocht raken. Jep, true story! Maar hoe ouder ik word hoe belangrijker ik het vind om voor mijn gezondheid en voor mijn figuur wel te sporten. Want hoe ouder je wordt hoe minder makkelijk je in shape blijft. Toch jammer!

Vaak begin ik enthousiast weer met sporten maar kan ik het slechts een paar weken volhouden en dan vind ik heel veel andere dingen een vele betere optie dan te gaan sporten. Zelfs mijn huis schoonmaken is dan een aantrekkelijkere optie en dat zegt natuurlijk een heleboel.

Maar sinds 2,5 maand ben ik nu alweer aan het sporten bij The Gym Republic. Ik sport minstens 2 keer in de week maar de meeste weken 3 keer. Say What? En deze keer lukt het om het goed vol te houden en dat is echt mega fijn! Voor het eerst merk ik namelijk ook dat ik echt meer energie krijg van het sporten en bijvoorbeeld ‘s avonds veel meer waard ben!

990f0304065efa0700306c9ea42d5944

Nog nooit heb ik dat verschil qua energielevel zo goed gemerkt als de afgelopen weken en dat is gelijk weer een bewijs voor mezelf dat dit echt goed voor je mind is en natuurlijk voor je lichaam.

Wat voor mij het beste werkt is dat ik nu sport in groepsverband en lessen volg die ik daadwerkelijk leuk vind! Want als ik iets niet leuk vind is het motiveren van mezelf nog veel moeilijker.

Nu zal ik nooit een fit girl worden die nooit meer snoept of nooit meer junk food zal eten want die dingen maken me veel te blij! Voor mij gaat het echt om de balans en jezelf lekker voelen in je lijf.

Dus voor alle mede couch potatoes, als ik het kan kunnen jullie het ook! Zoek een sport die goed bij je past en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld samen met vriendinnen gaat zodat ze jou ook kunnen motiveren om te gaan.

We can do this!

Liefs,

Lotte

IMG_5453

Geef een reactie