Gold baby, Gold

Wellicht kennen jullie dit super gezonde worteltje wel, maar wie weet sommigen nog niet en dit verdient gewoon wat aandacht! Kurkuma! Kur-wat?! Ja Kurkuma, een wortelsoort die enorm veel goede eigenschappen met zich mee brengt en hartstikke gezond is!

Tegenwoordig is dit wondermiddeltje in verschillende varianten te verkrijgen, namelijk als groente in zijn geheel, maar ook als poedertje, in een capsule of in een shotje!

7b9202972e8d1256f435a7e4ae58b246                                       09260205dd641f08aeb647be862adb50

Zelf ben ik enorm fan van deze kurkuma shotjes, naast dat dit het shotje is dat nog eens verantwoord is en je overdag kunt drinken is het enorm gezond!! Het zorgt er namelijk voor (mits je consequent dit goedje inneemt) dat je lichaam heel veel antioxidanten binnenkrijgt!

Wat heerlijk is om te maken, is een golden latte!! En hoe je dat doet? Nou super simpel!

Neem een glas melk, dit kan gewone koemelk zijn, maar ook amandelmelk is hier heerlijk voor. voeg een theelepel kurkuma toe, een snufje zwarte peper. Dit om de kurkuma te kunnen “activeren” waardoor het goed door je lichaam opgenomen wordt. een 1/2 theelepel kaneel, eventueel een beetje gember en wat siroop. Zelf vindt ik een theelepel agave syroop wel lekker! Alles warm maken in een pannetje en even goed roeren! Hoppa klaar is kees en je gezonde golden latte is klaar!

Veel liefs,

Bibi

IMG_5453

Geef een reactie