Hokjesgeest

Wanneer je er eenmaal op gaat letten zie je steeds meer de hokjesgeest in Nederland. Alles en iedereen lijkt wel in een hokje te moeten. Millennials, babyboomers, yuppen, emigranten, singles, linksen, rechtsen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Waarschijnlijk zit het in de natuur van de mens om op deze manier te categoriseren en te “ordenen”. Maar ik vind dat we ons hier bewuster van moeten worden. Want door de verschillende hokjes ontstaat er juist ook afstand tussen mensen. Een wij en zij gevoel.

763

En als we iets niet moeten doen is het afstand creëeren want dat brengt ons echt niet verder. Ik ben een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting maar ik ben er ook een groot voorstander van om onze verschillen in meningen met elkaar te bespreken.

Wanneer we wat beter naar elkaar luisteren en bewuster zijn van de hokjes zal iedereen stukken beter met elkaar omgaan en daar wordt niemand slechter van!

In de basis zijn we allemaal hetzelfde en dat is juist heel mooi! Wat dat betreft moeten we allemaal maar weer eens terugdenken aan de super mooie en eerlijke reclames van het merk United Colors of Benetton die dit als geen ander duidelijk kon maken.

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie