Voor het eerst mama?

 • Mevrouw, is dit uw eerste kind?
 • Deze vraag heb ik de afgelopen periode meerdere malen gehoord en ik ben tot de conclusie gekomen dat het soms maar beter is om geen eerlijk antwoord te geven (iets wat ik heel moeilijk vind!).
 • Helaas gaat het op dit moment niet zo lekker met mijn kleine meid en heb ik er in Doha al aardig wat ziekenhuis bezoekjes op zitten. De eerste keer dat deze vraag mij door een arts gesteld werd zei ik heel naïef en tegelijkertijd vol trots; “ja!” . Al gauw ben ik erachter gekomen dat deze vraag je meer kwaads dan goeds doet helaas! Want na het derde ziekenhuis bezoekje en een dochter die duidelijk dagelijks een onverklaarbare pijn heeft werd mij duidelijk dat deze vraag meer bedoelt is om te weten of ze je een zeur moeten gaan vinden of niet!
 • Toen ik voor de zoveelste keer op de eerst hulp zat, omdat mijn dochter het de hele nacht uitgilde van de pijn, en de arts mij deze vraag weer stelde gaf ik eerlijk antwoord, maar met een voetnoot! Want meneer de arts vertelde mij dat het hem daardoor duidelijk was dat ik te overbezorgd was! Mijn kleine meisje zou geen pijn hebben, sterker nog ik zou te beschermend reageren. En daar kwam het.. ik voelde het koken van binnen, maar kon rustig uitleggen dat dit niet het geval was!
 • We werden weggestuurd zonder dat er iets voor haar gedaan werd en zo hebben mijn man en ik besloten dat ik met onze dochter naar een Nederlands ziekenhuis zou gaan!
 • Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, want hier werd eindelijk erkent dat ze inderdaad pijn heeft en er iets aan gedaan moet worden!
 • Ook hier vroeg de arts mij of dit mijn eerste kind was en ik had besloten om “nee” te gaan zeggen, maar puntje bij paaltje kon ik dit niet. Ik wil niet moeten hoeven liegen! Gelukkig ben ik serieus genomen en wordt mijn dochter nu geholpen!
 • Maar toch vraag ik mij af, wat wil een arts met deze vraag? Omdat het je eerste kind is moet je maar wat minder serieus genomen worden? Of omdat het je eerste kind is weet je niks over hem of haar?
 • Een ding heb ik wel geleerd en dat is blijven doordrammen als jou gevoel zegt dat het niet klopt! Dit zal ik ook altijd voor mijn meisje blijven doen! En voor alle vaders en moeder van wie het hun eerste kindje is, laat je niet onzeker maken je gevoel zegt wel wat je moet doen!
 • Veel liefs,
 • Bibi
 • Geef een reactie