Routines

Easy peasy sunday!! Wat een heerlijke dag vind ik zondag toch altijd! Ondanks dat hier in Doha de zondag het begin van een nieuwe week is, zondag is hier wat wij als maandag in Nederland zien, voelt het nog altijd als weekend! Een luie dag waarin niks moet en alles mag!

Lekker een ontbijtje op bed, of een schandalig zoet ontbijt!

Waar ik mijzelf de laatste tijd op betrap is dat ik zelfs op zo een heerlijke relaxte dag geneigd ben routines te volgen.

Zondag, de dag om je klaar te maken voor de nieuwe week. Zondag, de dag om te Netflixen. Zondag, de dag dat ik het huis opruim en schoonmaak. Zelfs nu ik niet werk en de zondag hier eigenlijk beschouwd kan worden als maandag doe ik nog steeds wat ik in Nederland ook deed. En zit er zelfs in deze relax dag een “dagelijkse routine” . Zijn we dan zo geprogrammeerd? Of is dit mijn eigen “autistische” trekje dat ik behoefte heb aan routine?

Ik weet dat toen ik nog werkte een collega van mij altijd zei “kinderen hebben recht op structuur” zou het zo zijn dat we deze structuur als volwassenen ook stiekem nodig hebben?

Ik word hier in ieder geval heel rustig van. Bijvoorbeeld het huis schoonmaken gaat altijd in dezelfde volgorde, mijn beauty routine? Daar wijk ik nooit van af!

Misschien moet ik toch maar eens zo nu en dan gaan afwijken en “let’s do crazy!” . Of zou die dagelijkse routine ergens goed voor zijn?

Herkenbaar?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie