Door de ogen van een ander

Doen jullie dit soms ook? Naar gesprekken luisteren van mensen in het openbaar vervoer? Ik bedoel natuurlijk niet dat ik mensen vet sneaky afluister maar soms hoor je leuke gesprekken tussen vreemde mensen en dan moet ik wel een beetje meeluisteren.

Wanneer je in een stad als Amsterdam woont dan kun je je heel makkelijk irriteren aan de drukte, de toeristen, het weer, de prijzen, de trams en zo kan ik nog wel even doorgaan. Door al deze irritaties vergeet je nog weleens wat een voorrecht het is om hier te wonen.

Daarom werd ik heel blij van een gesprek dat ik in de tram hoorde. Amerikaanse toeristen raakte met elkaar in gesprek toen er veel trams waren uitgevallen door een ongeluk.

Minuten lang ging het gesprek over hoe leuk Amsterdam was, hoe aardig de mensen waren, hoe behulpzaam iedereen was en hoe mooi de stad is. En dat terwijl het ontzettend kut weer was en de trams niet fatsoenlijk konden rijden.

18212e0ca601148bcfda123cb9296aad

Door dit gesprek realiseerde ik me nog veel beter hoe blij ik in Amsterdam ben en hoe fijn het er inderdaad is.

Dus lieve mensen, kijk wat vaker door de ogen van een ander naar jezelf, je land, je woonplaats, je werk of je relatie. Je zult zien dat je dan om heel veel dingen heel gelukkig kunt zijn.

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie