Woestijn dagen

Afgelopen week was het dan zover, we zijn voor het eerst de woestijn van Qatar in gegaan! Jeetje wat was dit een geweldige ervaring!

Met een aantal vrienden en onze pick-ups reden we vanuit Doha richting Sea Line. Wanneer je de stad uit rijdt wordt het steeds rustiger, minder huizen, meer zand. Vlak voordat we de woestijn inrijden moeten we onze banden wat zachter maken zodat we goed kunnen rijden door het zand! Daar gaan we dan!

Er is niks anders meer te zien dan zand… overal zand en het lijkt ineens alsof er niemand meer op de wereld is. Er staat een heerlijk briesje en de eerste zandheuvel komt eraan!! Voor ons is het de eerste keer en helaas we komen direct al vast te zitten! Maar na wat hulp zijn we weer onderweg en gaan we op zoek naar een plekje om te kunnen BBQ-en!

 

We hebben een heerlijk plekje gevonden en terwijl de mannen wat rond racen over de zandheuvels zit ik samen met een vriendin en mijn dochtertje te genieten van het heerlijke weertje!

IMG_2381

Wat mij opvalt is dat zelfs hier in de woestijn erg veel plastic te vinden is, het is op sommige punten werkelijk een rommeltje! En ik besef me voor een zoveelste keer dat we echt minder plastic moeten gebruiken! Zelfs deze mooie plek wordt door de mens kapot gemaakt!

Wanneer het donker wordt is het tijd om terug te gaan wordt het druk in de woestijn en laten de locals zien hoe racen door de woestijn echt gedaan wordt!

 

Voor iedereen die graag nog eens deze zandwereld zou willen zien kan ik alleen maar zeggen; GA!!! Het is een prachtige ervaring!

Veel liefs,

Bibi

img_0335

 

Geef een reactie