Thee’tje doen?

Eens in de zoveel tijd krijg ik enorm veel behoefte aan thee!! Lekker theeleuten met een koekje erbij en een goede film, of als ik wakker wordt een fijn kopje thee. Omdat ik zelf graag experimenteer met voeding ben ik deze keer eens thee zelf gaan maken.

Op de souq hier in Doha, Souq Waqif, zijn genoeg specerijen te vinden en zo ook gedroogde bloemen! Een werkelijke walhalla als je sommige winkeltjes binnenloopt en de geuren, oh kon ik deze maar aan jullie laten ruiken.

IMG_8408

Zelf heb ik twee soorten gedroogde bloemen gekocht, rozen en andere bloemetjes waarvan ik de naam helaas niet weet maar die wel heerlijk fruitig ruiken! Perfect dus om een eigen thee te maken dacht ik zo.

Een handje vol doe ik in een pannetje met water en dit zet ik op het vuur samen met wat anijs voor wat extra smaak. Even tot het kookpunt laten komen en dan met een dekseltje erop van het vuur halen. Super simpel dus en je theetje is heerlijk!

Wat ook lekker is als je van een wat frissere smaak houdt om er wat citroen bij te doen of wat dacht je van een kaneelstokje voor een heerlijke warme smaak en geur!

Er zijn dus veel opties en met het mooiere weer wat eraan zit te komen is een ijsthee ook wel eens lekker! Beetje agave stroop toevoegen en je ijsthee is ready to serve!

Veel liefs,

Bibi

img_0335

Geef een reactie