Let’s play!

Ken je die tijd nog dat je heerlijk kon spelen? Ik weet nog zo goed hoe heerlijk ik het vond om in het weekend in mijn pyjama lekker met de lego te gaan bouwen of met de barbies te spelen! Uren kon ik mij vermaken!

Nu mijn dochter ook allerlei speelgoed aan het ontdekken is verdiep ik mij steeds meer in wat leuk zou zijn voor haar, maar ook ben ik bezig met wat verantwoord speelgoed is!

Welk speelgoed gaat lang mee en is qua kwaliteit goed? Waar komt het speelgoed vandaan? Nou vind ik dat hier in Qatar toch wel lastig te achterhalen en wil ik zoveel mogelijk vanuit Nederland mee nemen! En oké heel egoïstisch nu heb ik zelf nog in de hand wat ik mooi vindt! Ik heb zelf een hekel aan al dat schreeuwerige plastic spul of al dat “Frozen” gebeuren! Ooit zal ik hier wellicht toch aan toe moeten geven als mijn dochter dit toch wel erg leuk vindt, maar voor nu nog even niet!

Er komen steeds meer super leuke winkeltjes die duurzaam speelgoed verkopen en die gemaakt zijn van prachtige materialen! Een winkel waar ik enorm blij van wordt is de webshop Reiger en de Raaf! Een super leuke winkel waar ze heerlijk speelgoed kopen zelfs voor de allerkleinsten!

Deze winkel is opgestart door Jelle en Florrie, een fijn Amsterdams stel dat een visie heeft als het gaat om de ontwikkeling van kinderen!

Als je naar de website an Reiger en de Raaf gaat vindt je niet alleen producten om te kopen, maar zul je zien dat ze ook een hele leuke blog bijhouden!!

Maargoed, terug naar die heerlijke periode waar je als kind zo van kunt genieten… spelen!! Wat ik zelf belangrijk vind is dat de fantasie wereld van mijn dochter geprikkeld wordt en ze alle vrijheid ervaart in haar spel!

Zelf heb ik veel gewerkt met peuters, waarbij ik hen begeleide en een extra zetje gaf als dat nodig was om naar de basisschool te kunnen! Wat ik merkte is dat vanuit de fantasiewereld een kind zo enorm veel kan leren en het eigenlijk (naar mijn idee) de beste manier is om te leren!

Daarom ben ik ook zo enorm enthousiast over Reiger en de Raaf! Zo verkopen zij houten bijtringen, maar ook Duplo gemaakt van kurk of lego van hout! Ook de super leuke en schattige knuffels van Maileg zijn te vinden in hun webstore!

Of wat dacht je van de stapelregenbogen, deze zijn op zoveel manieren te gebruiken!!

Deze mooie foto’s zijn afkomstig van hun Instagram pagina!! Een must see als je het mij vraagt!

De zondag is begonnen en doet mij weer denken aan vroeger waar ik zo fijn kon spelen de hele dag! Laten we er al volwassenen soms ook maar weer even van genieten dat we kunnen “meespelen” we moeten immers al genoeg!!

Veel liefs,

Bibi

img_0335

Geef een reactie