Leven en laten leven

Het zal misschien aan mij liggen maar de laatste tijd lees ik weer steeds vaker in het nieuws dat er weer situaties zijn geweest waarin mensen het hebben gemunt op een andere bepaalde groep mensen.

Wanneer ik dit soort dingen lees of hoor kan ik hier zo boos om worden. Ik kan hier namelijk niet bij dat mensen zo in het leven kunnen staan en zo denken.

Hoe mensen een bepaalde groep (bijvoorbeeld Joden / Marokkanen / Koerden) zo kunnen haten dat ze overgaan tot extremen en bijvoorbeeld de holocaust simpelweg ontkennen.

Niet zo heel lang geleden was er die verwoestende Tweede Wereldoorlog. Een oorlog zoals je die nooit meer zou moeten willen omdat een oorlog alleen maar verliezers kent. Een oorlog die duidelijk heeft gemaakt wat er kan gebeuren wanneer bepaalde groepen tot zondebok worden gemaakt.

Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat sommige mensen er schijnbaar niks van leren en een kant op gaan waarvan je het echt niet moet willen.

Ondanks dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn kun je elkaar wel respecteren en laten we daar eens mee beginnen! Dan wordt de wereld een mooiere plek.

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie