Mijn baby buikje

Inmiddels ben ik zo’n 4,5 maand geleden bevallen van een heel lief klein monstertje die zo bizar snel groeit (help!! Stop de tijd af en toe even!). En daar waar mijn buik 9 maanden lang heeft gegroeid, zou je zeggen dat hij nu dat mijn lieve kleine baby’tje eruit is zou krimpen. Jullie weten waarschijnlijk al waar dit heen gaat, my belly ain’t getting smaller. Althans niet zoals ik had gehoopt!

Vaak zie ik op Instagram mama’s die er al super snel na de bevalling weer super slank uit zien! Fitmoms die in de gym bezig zijn en mommy’s die met gemak weer in hun skinny jeans passen. Well…. that aint me! Ik vind het eerlijk gezegd heel moeilijk om terug in shape te komen. Mijn buikje is er nog steeds en ik pas mijn skinny jeans nog steeds niet. Een strak jurkje aan.. ik durf het nog niet!

Tot ik laatst naar mijn lieve baby keek die in mijn armen lag te slapen en mij ineens bedacht waar maak ik mij druk om? Mijn lichaam is 9 maanden lang een huisje geweest voor dit lieve meisje en heeft haar van alles voorzien om te kunnen groeien! IMG_1876Nog steeds doet mijn lichaam dit dagelijks aangezien ik borstvoeding geef. En dan verwacht ik na zo’n kort periode terug eruit te zien zoals voor de zwangerschap? Klinkt eigenlijk heel onrealistisch toch!

Velen zullen dit gevoel herkennen denk ik en zijn wellicht bang dat ze iets niet goed doen of geen doorzettingsvermogen hebben omdat ze niet snel genoeg weer eruit zien als top modellen. Ik besefte mij dat social media hier een hele grote rol in speelt!

IMG_1873

Als je goed gaat kijken zie je ook een tegenbeweging ontstaan van moeders die laten zien dat ook zij het moeilijk vinden hoe hun lichaam er post pregnancy eruit ziet! Ik ben blij dat deze tegenbeweging ontstaat en misschien moeten we eens wat liever zijn voor onszelf en voor moeders om ons heen!

Ons lichaam kan iets magisch en daar mag je best even van herstellen, jou lichaam heeft hier zijn eigen tijd voor nodig! Ik probeer dit zo nu en dan tegen mijzelf te zeggen als het gevoel weer erin kruipt dat ik te “dik” ben of dat ik terug moet naar mijn oude gewicht! Dat komt wel, mijn lichaam neemt daar zelf de tijd voor net zoals mijn lichaam zelf een leventje kon creëren!

Veel liefs,

Bibi

img_0335

 

Geef een reactie