Green book

Om de zoveel maanden zie je een echt goede film. Een film die echt indruk op je maakt op wat voor een manier dan ook. Dat gevoel had ik dus precies bij de fantastische film Green Book. Een film met een Intouchables vibe. Humor gecombineerd met een super mooie boodschap.

Green Book speelt zich af in de jaren 60 van Amerika. Een tijd waar racisme, met name in het zuiden van het land, ontzettend veel voorkwam. In deze periode gaat de talentvolle donkere muzikant Don met zijn trio op tournee door het zuiden van Amerika. En bij deze tournee komen de nodige problemen om de hoek kijken en zal niet alles makkelijk gaan.

9f6a40f75fe57924bd2cf8f787b92e63

Om die reden huurt Don de blanke Italiaanse Tony als chauffeur in die 2 maanden lang met hem en de andere twee muzikanten door het zuiden van Amerika trekt. Don en Tony zijn op ieder vlak het tegenovergestelde van elkaar en dat maakt het een fantastische en waargebeurde film met super goede acteurs.

Dit is een echte musthave film die naar mijn idee iedereen gezien zou moeten hebben!

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie