Walk in the middle east

In deze walk in wednesday wil ik graag eens wat dieper in gaan op mijn persoonlijke ervaringen sinds ik geëmigreerd ben!

Voor degenen die mijn vorige blogs nog niet gelezen hebben, sinds augustus 2018 ben ik naar Doha verhuist. Doha de hoofdstad van het piepkleine landje Qatar in het midden oosten! Hoogzwanger kwam ik hier aan samen met mijn man en inmiddels zijn we trotse ouders van ons 4 maanden oude dochtertje, die in de woestijn geboren is!

En boy wat is het leventje hier anders dan wat ik gewend was in Amsterdam! We wonen momenteel nog op een compound en dat is toch wel even wennen hoor. Op het compound zelf is niks te doen en winkels in de buurt… hmm tja dan moet je toch wel echt met de auto weg! Heel anders dus, want eerst liep ik naar de Jumbo of fietste ik met 5 minuten naar Gelderlandplein! Maar als je dan bij een mall aankomt, dan zitten er tig leuke winkels! Voornamelijk Amerikaanse ketens zoals Sephora, Charlotte Tilbury, Victoria Secret en noem maar op! Helemaal geen straf dus om hier heen te gaan!! Het is even aanpassen en wennen om werkelijk alles met de auto te moeten doen, maar dat went! En over auto’s gesproken… rijden kan hier vrijwel niemand! Men zit continue op hun telefoon, kinderen en zitjes? Wat is dat? Ik heb soms het idee dat we de enige zijn die onze dochter goed in de maxi cosi zetten! Daarom hebben we ook direct een grote pick up gekocht, zo veilig mogelijk!

Ik ben dit avontuur zo open mogelijk aan gegaan en had er ook enorm veel zin in om hier te gaan wonen! Ik houd namelijk wel van wat avontuur! En ondanks dat mijn leven 180 graden gedraaid is en ik Amsterdam en mijn leventje daar heust wel mis, heb ik geen seconde tijd van deze keuze!

De mensen zijn hier erg aardig, maar iedereen leeft toch wel in zijn eigen wereldje! Wellicht is dat ook wel een goede manier om met verschillende culturen naast elkaar te kunnen leven. In Nederland wil dit nogal eens mis gaan naar mijn idee.

Wat ik heerlijk vindt, is dat het altijd mooi weer is! En wanneer we dan een dagje met zijn drietjes hebben is het heerlijk om erop uit te trekken!!

Nu hopen we nog op een nieuwe woning! We willen graag in de wijk “the Pearl” gaan wonen! Een wijk dat toch waar voornamelijk expats wonen! En waar je, je een beetje in het westen waant! Hopelijk in een heerlijk appartement aan het water!

Tot die tijd zitten we nog even op ons compound in the middel of the middle east!!

 

Veel liefs,

Bibi

img_0335

 

Geef een reactie