Mijn kledingkast opruimen met behulp van Marie Kondo

De Netflix serie heb ik gekeken en het boek is inmiddels ook binnen. Ik heb het natuurlijk over de opruim sensatie Marie Kondo die de laatste tijd heel veel voorbij komt. En met een goede reden want Marie en haar opruim methode zijn te gek!

Hoe Marie met opruimen omgaat is anders en is erg verfrissend! Hier schreef ik eerder al een blog over en vandaag gaan we een stapje verder.

In deze blog is het namelijk tijd om de lessen van Marie Kondo in de praktijk te brengen. Hier leek mij mijn kledingkast ideaal voor want de kast hangt veel te vol met spullen die ik al jaren niet meer draag. Herkenbaar?

Zo zag mijn kledingkast er voor mijn opruimwoede uit:
10786637552_img_3708

Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Stap 1: verzamel al je kleding en gooi het op een hoop
Marie Kondo ruimt op per categorie en niet per ruimte. Daarom heb ik al mijn kleding verzameld en op een hoop op mijn bed gegooid. Deze stap is ontzettend belangrijk omdat je ermee geconfronteerd moet worden met hoeveel je eigenlijk hebt. En dat is best wel een beetje gênant als je het mij vraagt.

10785911600_img_3723

Stap 2: keuzes maken
Oei, keuzes maken! Hier komt de “Spark Joy” methode om de hoek kijken. Wat moet je doen? Je pakt ieder item vast en vraagt jezelf af of het je gelukkig en blij maakt. Als dit het geval is dan mag het item blijven. Zo niet, dan doe je het weg. Yes, it’s that simple!

img_5048

Stap 3: opbergen
Nadat je je keuzes hebt gemaakt is het tijd om je kast weer netjes in te ruimen. Nu heb ik zelf heel veel hang ruimte en dat werkt voor mij erg goed. Ik hang mijn kleding op categorie en dan nog eens op kleur om het extra overzichtelijk te maken.

Voor het vouwen heeft Marie ook hele handige methodes zodat het extra overzichtelijk wordt en de items kunnen staan zodat het nog netter oogt. Ik heb daarnaast nog wat schoenendozen in mijn lades gezet zodat de items nog overzichtelijker te zien zijn.

Wauw, wat een verschil! Er zijn in totaal drie verhuisdozen met kleding uit mijn kast verdwenen en het opruimen ging mega soepel en makkelijk. Door de vouw methode zien mijn lades er nu ook super opgeruimd uit.

Deze manier van je kast opruimen is echt super handig en makkelijk en is wat mij betreft echt een aanrader!

Hebben jullie de Marie Kondo methode al toegepast?

Liefs,

Lotte

img_0335

6 gedachten over “Mijn kledingkast opruimen met behulp van Marie Kondo

Geef een reactie