Zero Waste Nederland

We weten allemaal dat er op het gebied van het milieu iets moet gebeuren. Een van de zaken die echt aangepakt moet worden is het verminderen van afval. Al dat plastic is natuurlijk een verschrikkelijk groot probleem geworden. Daarom is het initiatief Zero Waste Nederland in het leven geroepen.

244415e3e4bdaa1962ed79767573acbe

Zero Waste Nederland wil Nederlanders aansporen tot afval vermindering door:

  • Initiatieven samen te brengen
  • Inspireren en informeren
  • Het adviseren van bedrijven en organisaties
  • Zero waste acties / initiatieven te belonen en zichtbaar te maken

Een van de geniale Zero Waste Nederland initiatieven is de raamsticker voor de horeca. Met de raamsticker kan bijvoorbeeld een restaurant aangeven dat consumenten eigen verpakkingen mogen meenemen zodat de wegwerpverpakkingen niet meer nodig zijn. Een extra leuk plus punt is dat we onze leuke thermos bekers tevoorschijn kunnen halen!

Op de website en op de Facebook pagina van Zero Waste Nederland vind je daarnaast super veel handige tips over hoe jij zelf minder verpakkingen kunt gebruiken en minder afval kan produceren. Super handig en goed als je het mij vraagt!

https://zerowastenederland.nl/

Zijn jullie hier bewust mee bezig?

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie