Free a Girl

Vandaag wil ik vrouwen in het zonlicht zetten die voor mij echte power vrouwen zijn. Vaak als we over power vrouwen praten hebben we het over vrouwen die een mooie carrière hebben of die binnen een mannenwereld verandering weten te brengen. Maar deze vrouwen zijn niet alleen overlevers in mijn ogen hebben deze meisjes zoals ik ze eigenlijk moet noemen echte power meisjes!

Zoals de meeste van jullie wel weten is de stichting Free a Girl een organisatie dat meisjes bevrijdt die gedwongen in de prostitutie zaten.

Een prachtige organisatie, maar nu ik dit type denk ik tegelijkertijd een vreselijke organisatie. Want als we eerlijk zijn hoort zo’n organisatie niet eens nodig te zijn, maar helaas is dit wel nodig. Als je de site bekijkt lees je dat er wereldwijd meer dan 2 miljoen kinderen gedwongen in de seksindustrie werken. Elk kind is er een te veel, maar 2 miljoen dat is toch bizar. Gelukkig heeft Free a Girl al ruim 4000 meisjes weten te redden uit deze vreselijke situaties.

Via de Instagram pagina van Free a Girl oprichtster Yolanthe Cabeau- van Kasbergen Sneijder lees ik geregeld de verhalen van meisjes die gered zijn. Deze meisjes die zo bizar veel hebben moeten meemaken zijn er zo sterk weer bovenop gekomen, maar dat gaat uiteraard niet vanzelf!

En met hulp van anderen kan er veel voor deze meisjes gedaan worden. Daarom wil ik iedereen ook oproepen om zich in te zetten voor deze organisatie en meisjes over de hele wereld te helpen! Zelf ga ik ook een bedrag doneren! Het maakt niet uit of het een groot of klein bedrag is, het gaat erom dat we wat doen voor elkaar want deze meisjes hebben onze hulp nodig!!

Wil je weten hoe je kunt helpen, kijk dan op http://www.freeagirl.nl

Veel liefs,

Bibi

img_0335

Geef een reactie