Cat calls of Amsterdam

Bijna ieder meisje of vrouw kent het wel. Dat je wanneer je gewoon over straat loopt ineens wordt nageroepen en wordt uitgemaakt voor het een of ander. Bizar dat we dit überhaupt en zo vaak moeten meemaken!

En wat ik me dan nog het meeste afvraag, what the fuck is de bedoeling van deze mannen wanneer ze je naroepen?

Wanneer ze bijvoorbeeld lekkerding naar ons roepen. Verwachten ze dan dat we ons omdraaien, naar ze toelopen en met ze mee naar huis gaan? Want wanneer je na twee keer niet reageert ben je ineen keer een hoer. Totally makes sense, not!

Helaas gebeurt het nog veel te vaak en daarom is de 16-jarige Ambrien het Amsterdamse Cat Calls Instagram account gestart. Het idee is trouwens afkomstig uit Amerika maar Ambrien mocht het concept in Nederland gebruiken.

Via het Instagram account kun je Ambrien laten weten wat er naar je is geroepen en waar dit is gebeurt. Vervolgens gaat Ambrien met stoepkrijt naar de plek waar ze de tekst op de grond krijt.

img_4740.png

Ik vind dit een ontzettend goed initiatief! Het laat goed zien wat vrouwen en meisjes meemaken en zorgt voor meer bewustzijn!

Want iedereen zou zich altijd veilig moeten voelen wanneer ze over straat lopen!

https://www.instagram.com/catcallsofams/?hl=nl

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie