Mind Body and Soul

Het is weer januari dus zijn vele van ons weer bezig met het verliezen van de in december aangekomen kilo’s en tel daar bij mij nog maar wat overgebleven zwangerschapskilo’s bij op! Tijd dus om weer eens goed naar mijn gewicht te kijken en weer een gezond lichaamsgewicht krijgen dat bij mij past.

Met behulp van een personal trainer vanuit Nederland ben ik nu net gestart met zelf thuis te trainen! Tijdens de slaapjes van de kleine dame probeer ik thuis wat oefeningen te doen om weer een beetje in vorm te komen. Maar dat in vorm komen heeft mij enorm aan het denken gezet, want wat wil ik? Alleen zorgen dat ik er aan de buitenkant goed uit zie of wil ik het totaal pakketje mee pakken? Met dat totaal pakketje bedoel ik niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geest.

img_1322Tja dan is de keuze eigenlijk makkelijk gemaakt toch! Want ook daar in dat bovenkamertje mag er wel eens wat meer rust komen en ook een beetje tijd voor mijzelf in plaats van alleen maar bezig zijn met verzorgen van onze kleine directeur (wat overigens totaal geen straf is!).

Maarja hoe doe je dat als je grotendeels zelf je baby moet verzorgen? Waar haal je de tijd en puf vandaan?

Na veel hierover nagedacht te hebben kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat je helemaal niet zoveel nodig hebt om even bewust stil te staan bij wat je nodig hebt per dag. Sterker nog, wanneer je dat momentje pakt om aan je lichaam te werken doet dit voor je geest ook al enorm veel! Al is het maar 10 minuutjes toch doet dat al voldoende!

Iris mijn personal trainer vertelde mij dat je helemaal niet zoveel tijd hoeft te investeren in je verdiende “me-time” en dat klopt ook helemaal!!

Zet na je training een theetje voor jezelf en neem een ontspannen douche! (oke, dit laatste is voor mij vrij onmogelijk want mevrouw wordt wakker zodra ze water hoort lopen, maar er zijn genoeg kleine dingetjes)

Investeer in jezelf! Ik heb dit gedaan door een personal trainer te benaderen, maar dit kan ook zijn een fijne sportoutfit, een goed gezichtsmaskertje, een theetje of wat jou gelukkig maakt en kom even helemaal tot jezelf!

Wat ik ga doen vandaag? Precies dit! Even sporten en daarna ontspannen met een theetje op de bank!

Fijne zaterdag lieve allemaal,

Bibi

img_0335

Geef een reactie