Tidying up with Marie Kondo

Zelf moet ik bekennen dat ik niet zo goed ben in opruimen. Als ik niet goed op let dan word ons huis heel snel heel rommelig. Zeker omdat we in Amsterdam wonen en daarom geen zeeën aan opberg plekken hebben.

Daarom was ik heel geïntrigeerd toen ik de nieuwe Netflix reeks zag van Marie Kondo. Marie Kondo is de bekende opruim goeroe uit Japan. Ze heeft de afgelopen jaren meerdere boeken uitgebracht en heeft haar eigen opruim manier bedacht, namelijk de Konmari methode.

In deze nieuwe Netflix serie gaat Marie iedere aflevering andere mensen helpen met het opruimen van hun huizen door het doorlopen van haar Konmari stappen.

bcb7e37bc66cf697781fd00fd505214a

Marie Kondo werkt in het opruimen van categorieën in plaats van ruimtes en dit lijkt erg goed te werken. De afleveringen lijken wel erg veel op elkaar dus je hoeft in principe niet alle afleveringen te kijken om ervan te leren.

De komende weken ga ik de Marie Kondo opruim werkwijze toepassen in ons huis om te testen of het voor mij werkt! En natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte.

Zijn jullie goed in opruimen?

Liefs,

Lotte

img_0335

Geef een reactie